середу, 17 травня 2017 р.

Мандруючи з книгою по Європі

     Європа - це колиска культури. Вона має  багату історію, яка своїм корінням сягає в глибину років, а своїми творами виховує всі  покоління,  прищеплює їм художній смак.  До  її  світової скарбниці входять твори  художників, композиторів, письменників. Ці  шедеври мистецтва є надбанням народів.  Художня література займає особливе місце. Адже для читання книг не треба йти у філармонію  чи концертний зал, відвідувати музей чи художню виставку. З книгою можна поринути у світ історії чи фантастичних передбачень, прийняти участь в лицарських турнірах чи козацьких походах, дізнатись про життя  відомих митців чи героїв битв і повстань. З книгою можна сумувати і мріяти, сміятись  і будувати плани на майбутнє.
       Із старшокласниками міських шкіл в центральній бібліотеці  проведено літературний  квест "Мандруємо по Європі за творами письменників". За допомогою книг письменників країн, які входять до Євросоюзу,  користувачі бібліотеки  вгадували  автора книг та країну, в якій  народився або проживав.  Адже кожна країна - учасниця ЄС внесла свій вклад у розвиток світової літератури.
       За допомогою питань вікторини, загадок, ребусів, кросвордів  старшокласники вгадували і письменника, і країну, знаходили цю державу на глобусі та  наклеювали її назву і державний прапор на саморобній карті.
      Перші завдання стосувалися казок, які із зовсім юного віку пам'ятають  наші випускники шкіл. Це Пінноккіо Карла Коллоді з Італії, Пеппі Довгапанчоха Асстрід  Ліндгрен із Швеції, Сніжна Королева Ганса Андерсена  з Даніїї, Попелюшка  Шарля Перро з Франції та інші.
     Від казок учасники квесту перейшли до пригод героїв Жуль Верна,  Вальтера Скотта, Даніеля Дефо, пригадавши П'ятнадцятирічного капітана,  Айвенго,  Робінзона Крузо.
     Темі  Другої світової війни   присвячена добра книга Януша Пшимановського "Чотири танкісти і пес", який в цьому квесті представляв Польщу.
     Всією командою перегорнули сторінки детективів Агати Крісті та Жоржа Сіменона. Якщо відповіді не знали, шукала довідниках, бібліографічних покажчиках, бібліотечних каталогах, в Інтернеті.
     Україна великими і впевненими кроками наближається до ЄС. Тому і в квест були включені питання, яка висвітлюють  нашу літератури, як класику, так і сучасну.   На  питання по творчості Івана Котляревського, Тараса Шевченка,  Ліни  Костенко,  Василя Симоненка  юнаки і дівчата відповідали впевнено, давали вичерпні відповіді.
      Гарними були відповіді  Анастасії Діскаленко, Дениса Кобця, Владислава Левченка,  Юрія Ярощука, Владислава  Кузьменкова,  які входили в команду, що  перемогла в квесті.
     Під час квесту хтось показав свою ерудицію, хтось поповнив свої знання. А всі разом іще раз довели, що разом ми - сила, яка допоможе, підтримає, вселить упевненість. Адже саме молодим будувати європейську Україну, в які вільно і щасливо житимуть нинішні і прийдешні покоління.










Немає коментарів:

Дописати коментар