середу, 17 травня 2017 р.

Вивчаємо мову великого Гете

     Однією з ознак освіченості людини є знання нею іноземних мов. Німецька мова є однією з найвідоміших і найпоширеніших  мов у наш час. Нею написана друга за величиною після  англійської кількість наукових праць, художніх творів, публіцистичних текстів. У другій половині ХІХ - початку ХХ ст. німецька мова була чи не найпоширенішою серед вчених.
      Німецька мова  є засобом спілкування для 81 мільйона  жителів Германії,  7,5 мільйона  в Австрії. Нею розмовляють в Ліхтенштейні, Бельгії, Італії, Люксембурзі, Швеції та в інших країнах. В Україні 38 тисяч людей  вважають її своєю рідною.
      Німецька мова - перша найпоширеніша і друга за популярністю  іноземна мова  в Україні.
      Більшість найвідоміших  інноваційних компаній розташовані саме в Німеччині. Навіть  прогресивні японці  зосереджуються на її вивченні - 68%  студентів в Японії  вивчають німецьку мову.
       В Україні вона  є другою за обсягом вивчення в українських школах після англійської. За статистикою 52% школярів обирають її як другу іноземну мову. Німеччина посідає 2-е місце (Після Польщі) за кількістю обміну студентами.
       Враховуючи все це,   2017 рік в Україні оголошено роком німецької мови
       Вивчення іноземної мови - справа не легка. А в час ринкових відносин ще й не дешева.
       Тому для тих, хто хоче  оволодіти мовою братів Грімм і І.Гете, Г.Белля, Ф.Кафки, Е.Ремарка, Ф.Ніцше, є унікальна можливість  вивчити її безкоштовно. В центральній районній бібліотеці  починає діяти  гурток німецької мови, на який запрошуються діти віком від 4 до 17 років. Його діяльність орієнтована на набуття учнями  елементарних  комунікативних навичок  мови в основних видах мовної діяльності:  усна мова, аудіювання, читання, писання - фонетика, лексика, граматика. Навчання проходитиме через  ігрову форму навчання.  Буде використовуватися сучасне мультимедійне обладнання.
     Вчитиме наших юних христинівчан  Хіль  Тетяна  Анатоліївна, уродженка смт. Верхнячка. Вона закінчила школу з поглибленим  вивченням німецької мови, магістратуру  по  направленню  підготовки "Ekonomika and Business", Потсдамський університет, стажувалася  в органах державного управління Штутгарта.
      Ми вдячні  Тетяні Анатоліївні за те, що вона погодилася  на волонтерських засадах вчити наших дітей мові великої нації.
      Заняття розпочинаються 20 травня  і проходитимуть щосуботи  до 31 серпня. Записатись можна за телефоном 2-27-58.  Проходитимуть  заняття в читальному залі  районної бібліотеки.  Тому пропонуємо батькам, які уже задумуються про майбутнє навчання  своїх дітей, скористатись такою можливістю - підвищити  їх знання, ерудицію.
       Можливо, через кілька років  учасники цього гуртка стануть перекладачами, дипломатами, політологами, журналістами-міжнародниками  і ми  будемо дивитись на них по телебаченню, читатимемо в пресі.
       Бажаємо всім успіху!

Немає коментарів:

Дописати коментар