середу, 31 травня 2017 р.

Залишив після себе поетичний слід...

     Серед наших земляків багато талановитих майстрів слова: поетів, прозаїків, драматургів, гумористів, публіцистів, журналістів.  Ім'я Миколи Гребенюка , уродженця села Орадівка,  любителі художнього слова  користується шаною і повагою.  Доля великим ковшем відміряла йому горя і страждань - вісімнадцятирічним юнаком  від вибуху  снаряду він  отримав багаточисленні  поранення.  З лікарні вийшов зі шрамами, ампутованими пальцями рук. А найстрашніше - він втратив зір. Світ навколо втратив свої фарби і відтінки.
     Та не скорився юнак такому жорстокому повороту долі, знайшов в собі сили жити, працювати і творити.  Ніби вибачаючись за страждання, доля наділила його поетичним даром: з-під пера народжувались гарні, душевні вірші.  Натхненням для їх написання були друзі, мама, природа, щирість і доброта людей.
     В рідній Орадівці пам'ятають  поета, його твори. Пам'яті  земляка був присвчений літературний вечір, який провели зав.бібліотекою Н,М.Білевич та учнівський і педагогічний колектив місцевої школи.
     Під час його провелення  учні розповідати про життєвий і творчий шлях митця, читали його вірші і гуморески.
    Йтимуть роки, але поетичне слово Миколи Гребенюка  житиме серед земляків, любителів  поетичного слова.









Немає коментарів:

Дописати коментар