пʼятницю, 16 квітня 2021 р.

До дня народження великого коміка

16 квітня світ відзначає день Чарлі Чапліна (повне ім’я – сер Чарлз Спенсер Чаплін).

Саме в цей день минає 132-а річниця від дня народження легендарного англійського та американського кіноактора і кінорежисера першої половини ХХ століття.

Його визнано одним з найкращих коміків в історії світового кіно, який тричі був нагороджений премією «Оскар». Він грав ролі, писав сценарії, був продюсером власних фільмів. Чаплін став класиком ери німого кіно, пройшовши шлях від вікторіанських сцен британських мюзик-холів до Голівуду – центру світового кіномистецтва.

Його фільми і його ролі – це вже історія. Але його талант і зараз має прихильників. В центральні бібліотеці пройшов перегляд цих безсмертних картин.



І ще. На честь 130-річчя Чарлі Чапліна в прокат вийшли чотири відреставрованих фільми: «Вогні великого міста», «Малюк», «Великий диктатор», «Нові часи».

Не пропустіть можливості побачити ці шедеври! Особливо рекомендую дітям, для дотику до кращих творінь минулої епохи. Вони спочатку навіть не можуть повірити, що це може виявитися настільки приголомшливо!

Цікаве чорно-біле кіно, вже сучасне: про пізніше дорослішання «Мила Френсіс», несамовито про фашизм «Рай», про вимирання німого кіно «Артист».


   Серед матеріалу, який є в бібліотеці, користувачам буде цікавою і книга Адама Бордмена  "Ілюстрована історія кіно", в якій є відомості і про Чарлі Чапліна. Цю книгу ми отримали завдяки Інституту Української Книги.




Немає коментарів:

Дописати коментар