понеділок, 19 квітня 2021 р.

Книга - альфа і омега знань

23 квітня у світі відзначається день книги і авторського права. Це один із знакових днів у нашому міжнародному календарі. Талант письменника – яскрава демонстрація духовності всього людства. Уміння висловити свої почуття і переживання, думки і образи, події і відносини – справжній дар. Сказати і бути почутим, знайти розуміння і відгук у серцях вдячного читача – це мета будь-якого автора. А найталановитіші навіть випереджали свій час, будучи натхненниками і законодавцями нових винаходів і подій. Кожен твір для автора – це його творіння, його дитина, якому він дає життя. Тому так трепетно вони відносяться до них, оберігаючи від плагіату і упереджених критиків.

Своїм святом цей день вважають автори книг, видавці, бібліотекарі і всі ті, хто має справу з книгами і книговидавництвом. Його відмічають в 190 країнах світу.

Книга – це незамінний носій інформації. Завдяки книгам ми не тільки отримуємо простий і зрозумілий доступ до ідей і знань, моральних і духовних цінностей, ми торкаємося до справжніх творчих досягнень та розумінню краси нашого людства. У світі багатого культурного різноманіття, саме книга є певним вікном у просторі і часі, що відкриває перед нами різні цивілізації і соціальні культури, історичні повороти і неминучий прогрес.

Культурна і освічена людина пов'язує своє життя, творчість, діяльність з книгою. В роки незалежності України книжкові видавництва радують читачів новими книгами, як зарубіжних, так і вітчизняних авторів. Ми маємо змогу за допомогою цих книг сформувати правдивий погляд на минуле нашого народу, дізнатись про героїв України, які боролись за її незалежність в складні для нашої Батьківщини часи, відкрити для себе нові імена майстрів пера, які раніше були під забороною. Такі книги підвищують наш інтелект, розширюють наші знання, виховують в наших серцях любов до нашої держави і його народу.

Останнім часом наша книгозбірня завдячуючи Українському інституту книги поповнилась новинками видавництв, які радують нас своєю продукцією: столичні «Наш формат», «Арей», «Мистецтво», «Кліо», «Києво-Могилянська академія», «Знання», «Видавництво Жупанського». Особливо теплих слів заслуговує «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», яке випускає книги для дітей і юнацтва. Книги цього видавництва яскраві, в гарних обкладинках, з чудовими ілюстраціями. Книги не тільки художні, а й з різних галузей знань. Кожен автор охоче здає свої книги саме в це столичне видавництва. Харків – місто книгодрукування. Такий імідж він підтримує багато десятиліть завдяки своїм видавництвам, яких має більше десятки: «Фоліо», «Віват», а найвідоміше і найпопулярніше «Клуб сімейного дозвілля». Кожному автору, чи його нащадкам приємно, що книги, в які вкладено талант, силу, час, знання, виходять з друку і на їх обкладинках великими літерами написано ім'я автора. Авторське право збережено, і це справедливо.

Запрошуємо христинівчан познайомитись з новими книгами. серед яких є твори класиків, сучасних авторів і наших місцевих майстрів пера, які вносять і свою частинку в створення культурної спадщини для наших нащадків.

У Всесвітній день книг і авторського права ми приєднуємося до привітань на адресу всіх наших авторів. Бажаємо їм глибокого натхнення і легкого пера! Ваша роль у розвитку сучасної культури безцінна. Нехай ваш талант і надалі продовжує служити збереженню і примноженню духовного багатства кожної держави і світу в цілому! Зі святом Вас! Нових поглядів!


Немає коментарів:

Дописати коментар