вівторок, 26 грудня 2023 р.

Звучить велична Коляда – хай минає нас біда

Зазвучали різдвяні дзвони в Україні. У ніч святу, у тиху ніч засіяла зірка, що сповістила про народження Ісуса Христа, нашого Спасителя. Цій події присвячені урочисті літургії в церквах, монастирях і храмах і, звичайно ж, колядки, вертепи. Різдво пов'язане з історією, вірою, сімейними традиціями. Цю віру, ці звичаї і обряди наш народ зумів зберегти, щоб передати дітям і онукам. І ніякі устрої не змогли їх у нас відібрати.

Колядки – це не просто святкові пісні, в них закладено багато побажань і віри в краще життя, у високі врожаї, достаток, мир і любов. Кожен регіон має їх силу-силенну. В чомусь вони схожі, хоч і мають свої відмінності. З Різдвом вітають рідних, колег, друзів.

Для спілкування з друзями немає меж і відстаней. В епоху Інтернету спілкування можливе в будь-який час. Якби ж іще не вили сирени, не лунали вибухи на нашій землі. Тому найпалкіші молитви линуть до Всевишнього за наших воїнів, наших захисників, наших Героїв.

Наша бібліотечна спільнота давно дружить з колегами і читачами міста Мангуш Донецької області. Ми обмінюємось досвідом, розповідаємо про свій край разом відмічаємо свята. Ось і цього разу провели захід у змішаному форматі. Радо зустрілись на локаціях міста Христинівка, Дніпро, Кривий Ріг, Шостка та Мангушський опорний заклад, Мангушська школа мистецтв, Мангушська публічна бібліотека. Теплі слова привітань, гарні побажання здоров'я, Перемоги і миру звучали щиро і від душі. І звичайно ж, лунали колядки. Від Христинівської громади віншували наших віртуальних гостей користувачі Ягубецької бібліотеки-філії, Сичівський вертеп, юні жителі Ботвинівки, які вітали з Різдвом і своїх ветеранів та юні христинівчани - користувачі центральної бібліотеки.

Різдво – найкраще свято для українців. Ворог не в змозі відібрати в нашого народу жагу до життя і потребу в різдвяній молитві за мир в Україні. Ми віримо нашим ЗСУ, ми віримо в нашу Перемогу. Все буде Україна!









      

 

Немає коментарів:

Дописати коментар