вівторок, 5 грудня 2023 р.

Світом Миколай мандрує...

Світом Миколай мандрує,
Радість дітворі дарує!
Всіх, хто чемним був,
Добрий святий не забув!

Свято Миколая здавна було найпершим із різдвяних та новорічних свят. А сам Святий Миколай – це символ надії і віри у краще майбутнє. Він увійшов у народну свідомість як заступник, чудотворець, помічник.

Творити дива може не тільки Святий Миколай. Відділу культури, туризму, молоді, сім'ї та спорту Мангушської селищної ради, Мангушській публічній бібліотеці це теж вдалося! Вони влаштували справжнісіньке свято. Захід так і назвали – «Світом Миколай мандрує та добро дарує». 

В онлайн-режимі об'єдналися школярі з різних областей України.

Ось на яких локаціях діти й дорослі вітали один одного з прийдешнім Днем Святого Миколая, прослухали розповідь про походження цього свята, із задоволенням розповідали про свої мрії, читали вірші про Святого Миколая, співали пісень, бажали миру, Перемоги та здійснення всіх мрій:

- Солгутівський ліцей-філія «Я Маріуполь» (м. Кривий ріг);

- Центральна бібліотека Христинівської міської ради (Черкаська область, м. Христинівка);

- Бібліотека-філія для дітей №1 КЗ «Володимирська публічна бібліотека» (м. Володимир);

- Центр підтримки ВПО «Серце сходу» (м. Дніпро);

- Шосткинська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №1 (м. Шостка);

- КЗ«Мангушський опорний заклад ЗЗСО І-ІІІ ступенів»;

- КЗ «Мангушська школа мистецтв».

Дякуємо нашим учасникам заходу – Тімофєєву Денису, Тімофєєву Сергію, Довганю Ярославу, Зайцеву Любомиру, Лісовенко Марії, Бабійчук Софії, Бабійчук Карині, Гаврилюку Максиму. В суботній зимовий ранок вони завітали до нас в бібліотеку, щоб долучитися до святкування. А завершилося свято подарунками від Святого Миколая та чаюванням у дружньому колі.

Друзі! Давайте вірити в дива, а також разом творити чудові речі! Добро – це та річ, яка ділиться, і якої від цього стає ще більше. Ділімося й теплом своєї душі і ій від цього стане тільки тепліше! Наслідуймо добро і вчинки Миколая! Нехай це свято стане для нас святом Милосердя, святом Доброти, Прощення, Любові до ближніх!

Хай молитва св. Миколая завжди оберігає всі родини, і в кожній оселі запанують щастя і злагода! Хай у нашому великому домі під назвою Україна буде Перемога і настане мир!













Немає коментарів:

Дописати коментар