вівторок, 5 грудня 2023 р.

«Бути своїми» — гасло цьогорічного Національного тижня читання

 

Згідно зі стратегією розвитку читання на період до 2032 року «Читання як життєва стратегія» з 4 до 10 грудня 2023 року Український інститут книги проводить Всеукраїнську інформаційно-просвітницьку тематичну акцію «Національний тиждень читання». Мета цієї акції — консолідувати українське суспільство навколо читання як тренду.

Її цьогорічне гасло — «Бути своїми», що означає зв’язок між поколіннями, подолання віддалі (котра насправді умовна) між відомими літераторами й нами, читачами, а також розуміння досвіду тих голосів, котрі подібні виклики часу вже пройшли.

У фокусі акції — постать Миколи Хвильового, 130 років від дня народження якого українці відзначатимуть 13-го грудня.

Упродовж тижня, до 10-го грудня, відбудеться низка літературно-мистецьких заходів по всій Україні у різних форматах, зокрема, флешмоб у соціальних мережах «Кожен українець — амбасадор тижня читання», фахові дискусії, читацькі клуби, літературні вікторини та обговорення, поетичні читання й презентації книг.

Також з 4-го до 10-го грудня можна долучитися до загальнонаціонального флешмобу в соцмережах й поділитися своїм читацьким досвідом з використанням хештегів: 

#тижденьчитання2023 #бутисвоїми

Повна програма та деталі Описание: 🔗

https://ubi.org.ua/.../buti-svo-mi-4-go-grudnya...

Український інститут книги


Немає коментарів:

Дописати коментар