четвер, 11 березня 2021 р.

За покликом Вітчизни і серця


 

14 березня в Україні відзначається День українського добровольця.

Це свято людей, які за покликом власного серця стали на захист рідної Батьківщини та боронять її від загарбників.

Дата вибрана зовсім не випадково. Саме 14 березня 2014 року перші добровольці з Майдану Незалежності вирушили на тренувальну базу, що під Києвом, для формування першого українського добровольчого батальйону. Навіть сьогодні доволі важко переоцінити внесок визвольної боротьби першої хвилі добровольців.


     

Хоч це свято і є новим для національного календаря України, проте явище, якому воно присвячене, споконвіку супроводжує український народ – гуртуватися при спільній загрозі. Недаремно існує народна мудрість: «Моя хата скраю – ворога першим зустрічаю!». Яскрава національна риса і традиція українського народу – бути небайдужим до свого сьогодення та майбуття, до долі своїх дітей, честі і пам’яті своїх славних батьків.


Ми горді з того, що серед добровольців багато христинівчан, які з честю і гідністю виконують свій священний обов’язок - захищати свій народ, свою землю, ідеали справжніх патріотів України. Вони різного віку, мають різні професії і освіту, але їх об’єднує любов до України. Вони щиро вболівають за її долю, незалежність і суверенітет. Їх героїзму, силі і мужності вклоняються всі ті, для кого Україна – понад усе. Книжкова виставка у вікні бібліотеки «Вони – герої рідної землі, вони держави вільної солдати» розповідає про подвиг добровольців. На ній зібрані книги, фотографії, статті.

Запрошуємо всіх, хто любить Україну, хто захоплюється подвигом добровольців, завітати в центральну бібліотеку, прочитати книги і статті про тих, хто є взірцем патріотизму.


Немає коментарів:

Дописати коментар