вівторок, 2 березня 2021 р.

Пенсія - новий етап в житті

             Колектив бібліотечних працівників - особливий. В нас немає великих зарплат, пільг, премій.  Тому тут працюють ті, хто по-справжньому закоханий у свою роботу, книгу, друковане слово. Ми багато років працювали разом. Організовували літературний музей, вигравали гранти і проекти, раділи комп'ютерам в бібліотеці, організовували виставки, проводили масові заходи, вивчали історію краю, виготовляли саморобки, вчились новому в молоді, мандрували, приймали участь у суботниках, різноманітних акціях. Ми несли своїм землякам знання, вчили їх цінувати книгу, допомагали в організації їх дозвілля.  Все це можна було робити тільки в колективі. Гарному, дружному, доброзичливому. Саме таким, як наш. Але настав час, якого хтось чекав з радістю, хтось боявся - вихід на заслужений відпочинок. Це новий етап в житті кожної людини. І дай Бог, щоб він був довгим і гарним.

   Серед наших ветеранів  Костенко Лідія Семенівна. Якби існувала книга рекордів бібліотеки, то пані Лідія попав б туди за кількістю пророблених років. Більше ніж півстоліття вони присвятила служінню книзі. Працювала в сільській бібліотеці, була бібліотекарем в районній дитячій, займала посаду заступника і директора бібліотечної системи. Останні роки  вона була працівником абонементу. Всі, хто є читачем бібліотеки, знають її. Начитана, комунікабельна, привітна, толерантна, вона орієнтувалась у книжковому морі, могла кожному бажаючому підібрати книгу для душі.

    Лідія Григорівна Савченко більше 40 років працювала у відділі комплектування з  1976 року, коли  в Христинівському районі розпочалась централізація бібліотек. Саме тоді і створився цей відділ.  Через її руки пройшли всі нові книги, кожну з них вона кілька разів брала в руки, адже книгу треба проштампувати, дати обліковий номер, шифр, авторський знак. Тільки тоді книга займе своє місце на книжковій полиці, де її може знайти і бібліотекар, і читач. У Ліди Григорівни - диплом про вищу освіту. Але крім бібліотечних знань, їй потрібні знання бухгалтера. З цим усім вона успішно справлялась стільки років...

   Валентина Олександрівна Мітасова теж має більше чотирьох десятків років. Диплом про закінчення Канівського культосвітнього училища у неї з "відзнакою".  Працювала разом з колегами у відділі комплектування, відповідала за поповнення наших книгозбірень  літературою для дітей. Надходжень стало менше, але в бібліотеці з'явились комп'ютери, і пані Валентина стала нашим "комп'ютерником". Вчилась сама, навчала  азам володінням цього  чуда прогресу і молодих, і ветеранів. Доброзичлива, усміхнена, завжди налаштована на оптимістичну хвилю, вона випромінювала позитив, віру в те, що все буде добре.

    Галина Зінов'ївна Городнича теж з тих ветеранів, що прийшли працювати до нас в серпні 1976 року.  Спочатку місцем її роботи теж був відділ комплектування, а пізніше її перевели у дитячу бібліотеку на відділ обслуговування дошкільників  і учнів 1-4 класів. Разом з маленькими читачами  вона читала книжечки, складала казки, приймала участь у їх іграх, розвагах, конкурсам. Ця робота проводилась не лише в бібліотеці, а й в парку, на дитячому майданчику, в дитячих садочках і школах.

     Я вдячна нашим бібліотечним працівникам за довгі роки творчої праці. Ми за цей час багато пережили, адже в житті не завжди тільки приємні події. Ми підтримували один одного, допомагали, раділи і сумували разом.

    Людмила Петрівна Волосова в нашому колективі  працює порівняно недовго. Посада її - оператор розмножувальної техніки. На початку своєї  роботи в нас вона ще друкувала на друкарській машинці. Потім вивчала роботу комп'ютера і ксероксу.  Весела, комунікабельна, вона часто співала. Життєрадісна, усміхнена, вона має багато друзів.

   Галина Данилівна Гірська - це наш менеджер по клінінгу. Завдяки її рукам і її праці в бібліотеці прибрано, чисто, вазони политі, клумби посапані.  Вона працювала в кількох організаціях до бібліотеки, тому має свій погляд на відносини в колективі. Пані Галина підкреслює, що в наш немає пліток, невдоволень, перешіптувань за плечима. В гарному колективі і працювати приємно.

    Ці наші працівниці, наші колеги, наші наставниці, наші подруги ідуть на заслужений відпочинок.  З цим новим  етапом в їхньому житті привітав  перший заступник міського  голови  В.Г.Валюк та  спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Г.М,Кошель. Вони побажали нашим ветеранам здоров'я, сили, енергії, добра, домашнього затишку, поваги і турботи  від близьких. Володимир Григорович вручив їм троянди, а від імені  колективу і профспілкової організації отримали подарунки.

    Шановні наші дівчата, адже ми так звикли Вас називати, нехай вихід на пенсію стане для  початком нового життя. Хай нові захоплення проженуть сум, старі друзі додадуть позитивних емоцій, а радісні події зроблять Ваші дні дивовижними і різноманітними. Мрійте і втілюйте мрії, любіть і творіть. Хай Вас радують діти і онуки, а Ви поставте собі за мету погуляти на весіллі правнуків. Жінці ніколи сумувати, вона завжди знайде заняття для душі.  Хай Ваша пенсія зростає, щоб вона забезпечила  гідне життя.  І віримо, що вона будете активними читачами бібліотеки, залишитесь нашими подругами і колегами. Адже попереду ще довге і прекрасне життя.









Немає коментарів:

Дописати коментар