пʼятниця, 5 березня 2021 р.

Наші виставки у вікні бібліотеки

      9 березня  наш народ, світова громадськість урочисто відзначатимуть 207-му річницю з дня народження  Т.Г.Шевченка - геніального поета, художника, прозаїка, драматурга, мислителя, поборника добра і справедливості, голосу істини й совісті.   

       Книжкові виставки, масові заходи в бібліотеках допомагають нам відкрити красу українського слова, вершини літератури, куди підніс великий Кобзар  нашу мову, нашу думу, нашу пісню. Однією з таких виставок є виставка у вікні центральної бібліотеки - "Тарас Шевченко -  голос душі народу".   Книги, статті, портрети, вишиті рушники надають виставці особливого виду, запрошують знову і знову звертатись до безсмертної спадщини великого сина України.

      Так історично склалось, що 77 років тому солдати-визволителі зробили христинівчанам і самому Тарасу довгоочікуваний подарунок - очистили наш край від нацистський зайд. В умовах бездоріжжя, шаленого супротиву  окупантів,  вояки здобули перемогу. Про це голосом Левітана  було повідомлено всьому світові: "Війська 2-го Українського фронту



прорвали сильну оборону німців на Уманському напрямку... В результаті проведеної операції, війська фронту оволоділи...містом і залізничним вузлом Христинівка..." Так в березні була розгромлене Умансько-Христинівське угрупування ворога. Ось уже 77 років схиляють христинівчани в пошані і жалобі голови перед ветеранами і біля Братських могил. Вдячна пам'ять живе в серцях нащадків. І зберегти цю пам'ять допомагають спогади, книги, старі фотографії які представлені на виставці у вікні центральної бібліотеки "Вогонь війни у пам'яті навічно"

     Завітайте до бібліотеки, познайомтесь з матеріалами цих і інших актуальних виставок, які допоможуть Вам краще знати історію, культуру, літературу нашого народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар