четвер, 2 грудня 2021 р.

Розглядаючи старі фото

В багатьох сімейних альбомах зберігаються фотографії, яким уже багато років. Перегортаючи сторінки альбомів, ми повертаємось у минулі роки, згадуємо події, людей, зустрічі чи свята. Про кожну таку фотографію можна багато розповісти, багато чого пригадати. Ми пропонуємо христинівчанам віднайти найцікавіші з таких світлин, поділитись ними із земляками, розказати про них. Це можуть бути фото зустрічей, свят, трудових колективів, відзначення ювілеїв, будівництво будинків, закладів освіти чи культури, спортивних змагань, насадження парків...

Цього разу Вашій увазі – фото, датоване 1 травня 1990 року. Саме в цей день в нашому місті виступав незабутній талановитий співак Назарій Яремчук.

Він зустрівся з христинівськими «газетярами», тими, хто створював «Трибуну хлібороба»: працівниками редакції і друкарні. Адже тоді нашу газету набирали і друкували в Христинівці. Ось ці два колективи і зображені на фотографії, яка вже стала історією. Назарій спілкувався з журналістами і друкарями, ділився своїми поглядами на події (в державі йшла «перебудова»), планами на майбутнє. Підкупляв присутніх своєю простотою, манерою поведінки і спілкування. Його щира посмішка створювала надзвичайно теплу і світлу ауру навколо нього. Не обійшлось, звичайно ж, і без автографів. Великий портрет співака журналіст Іван Михайлович Шабатура зберігав у своєму кабінеті, часто згадував про ту зустріч, яка теплим променем з минулого зігрівала серця тих наших земляків, яким пощастило в той день бути на концерті чи зустрітися після концерту з талановитим українським співаком, чиє ім’я заслужено бережуть ті, хто любить Україну, її пісню, її таланти.

Дякуємо редактору газети «Трибуна хлібороба» В.П. Добринській за це фото. Завдяки йому ми маємо змогу згадати і пом'янути журналістів, які відійшли вже у вічність - Миколу Рибаченка, Фросину Леонову, Івана Шабатуру, Олександра Куцика. Вони в свій час радували нас своїми статтями, репортажами, замітками. Ми пам'ятаємо їх, їхні публікації, їх працю. Горді з того, що доля подарувала нам можливість жити поряд з ними.


4 коментарі: