середу, 15 грудня 2021 р.

Найпопулярніший напій

 

Для всіх, хто любить чай, цікавиться історією його виникнення і розповсюдження, виробництвом різних сортів, традиціями чаювання в країнах світу, центральна бібліотека підготувала книжкову виставку «Чайна симфонія» та запросила своїх користувачів познайомитися з матеріалами виставки та посмакувати чаєм. Хто не чув про чайні церемонії, що стали священним ритуалом у Японії! Чай - не просто напій. Його називають «аптекою в склянці». Як ліки, чай приймають в Індії, Греції, Туреччині, Італії...

Прижився чай і в нашій країні. В народі популярні чаї з м’яти, чебрецю, меліси, нагідків, листя і гілочок фруктових кущів і дерев. Фіточаювання і в наші дні має багато прихильників. Присутніх познайомили з легендами про чай . За однією з них, чай відкрив випадково другий китайський імператор Шень Нунг. Ім’я Нунг означає «Орач Духа, Божественний Землероб». Він завжди піклувався за своє здоров’я, тому пив кип’ячену воду. Якось вітер зірвав кілька листків чайного дерева і вони попали в казан з окропом. Імператор Піднебесної, скуштувавши цей напій, був у захваті від його смаку. Так чай увійшов в життя людей.

В центральній бібліотеці пройшло бібліочаювання, під час якого відвідувачі пили чай, читали книги, ділилися своїми рецептами приготування чаю, в тому числі і трав’яних. Фіточаєм не вперше пригощаються наші користувачі. І такі заходи стають дедалі популярнішими.

Тож здоров’я нам усім, і хай чай допомагає в цьому.


Немає коментарів:

Дописати коментар