середу, 8 грудня 2021 р.

"Щедрий вівторок" у бібліотеці

Останні тижні і дні кінця року наповнені святами і подіями. Це ще і  #ЩедрийВівторок - міжнародний благодійний рух, який є частиною #GivingTuesday. День, який надихає мільйони людей робити добрі справи та популяризує культуру благодійності.

У кожного з нас є можливість долучатися до добрих справ. Можна поділитись часом, своїм умінням чи талантом, грошима чи інформацією. «Щедрий Вівторок» об’єднав усю країну навколо добрих справ. Усі охочі могли підтримати ініціативу, долучитись волонтерською чи фінансовою підтримкою та розповісти про свої добрі справи у соціальних мережах. А Всеукраїнська акція дарування книг #ЩВБібліотеки, зініційована ВГО Українська бібліотечна асоціація, об’єднала бібліотеки зі всієї України в різних її куточках. В цей день бібліотеки отримали книги від авторів, видавців та своїх читачів.

Христинівська центральна бібліотека теж має своїх шанувальників, які і самі читають книги, і охоче дарують їх нашій книгозбірні. Нинішні книги - задоволення не з дешевих. Але справжніх книголюбів це не зупиняє. Хтось купує їх через Інтернет-магазини, багато христинівчан є членами «Клубу Сімейного Дозвілля», комусь привозять знайомі з великих міст, де функціонують книжкові магазини. Книги придбані, прочитані, обговорені. Є люди, які збирають домашню бібліотеку, а комусь не шкода віддати гарні книги в центральну книгозбірню, чи її філії, які є в багатьох селах нашої громади. Таких людей у нас, на щастя, є багато. Дарують не тільки нові книги сучасних авторів.  Незмінним попитом користується українська і зарубіжна класика, дитячі казки, довідники, книги письменників-земляків, детективи, поезія, історичні, любовні романи і повісті. Все не перелічити, адже скільки людей, стільки і вподобань. 

Христинівська центральна бібліотека теж має своїх шанувальників, які і самі читають, і охоче дарують книги нашій книгозбірні.

Ми вдячні тим христинівчанам, які подарували книги в бібліотеку, щоб і інші змогли поринути у світ книги і мудрості, знань і інформації: Савченку Івану Павловичу, Собовій Ользі Павлівні, Тимошенку Олександру Леонідовичу, Губченку Олександру, Березовській Ніні Леонідівні, Проценко Олені Василівні, Лісовенко Наталії Григорівні, Коцюбинській Ніні Михайлівні, Мучинській Людмилі Петрівні, Сухецькій Любові Павлівні,  Фесьяновій Світлані Анатоліївні та іншим. Не оминули своєю увагою нас і письменники Борис Пономаренко і Богдан Кушнір, які свої книги подарували центральній бібліотеці та бібліотекам-філіям сіл Івангород і Кузьмина Гребля. Всі ці книги читають, вони дарують людям настрій, знання, допомагають знати правду про сподії сьогодення і минувшини.

 Нинішні книги - задоволення не з дешевих. Але справжніх книголюбів це не зупиняє. Хтось купує їх через Інтернет-магазини, багато христинівчан є членами «Клубу Сімейного Дозвілля», комусь привозять знайомі з великих міст, де функціонують книжкові магазини. Книги придбані, прочитані, обговорені. Є люди, які збирають домашню бібліотеку, а комусь не шкода віддати гарні книги в центральну книгозбірню, чи її філії, які є в багатьох селах нашої громади. Таких людей у нас, на щастя, є багато. Дарують не тільки нові книги сучасних авторів. Незмінним попитом користується українська і зарубіжна класика, дитячі казки, довідники, книги письменників-земляків, детективи, поезія, історичні, любовні романи і повісті. Все не перелічити, адже скільки людей, стільки і вподобань.  Тож бажаємо всім всіляких гараздів у житті і гарних книг.



Немає коментарів:

Дописати коментар