суботу, 4 грудня 2021 р.

«Волонтерство – це розмір твоєї душі …»

5 грудня світова спільнота відзначає Міжнародний день волонтера, день тих, хто інвестує свій час, зусилля та талант у вирішення суспільних проблем. Кожен волонтер вкладає у те майбутнє, яке хоче бачити. Якщо тебе турбує питання клімату, ти будеш волонтерити в еко-напрямку; якщо тобі небайдужа доля самотніх людей похилого віку чи людей з інвалідністю, стань волонтером фонду, який їм допомагає, якщо небайдужий до безпритульних тварин – заохоч більше людей, щоб спільно допомагати їм. Важливо шукати те волонтерство, що резонує особисто тобі.

Можна з впевненістю сказати, що драматичні події нашої історії стали каталізатором потужного сплеску саме українського волонтерства. Він зароджувався ще на Майдані, під час подій Революції Гідності, і найбільшої потужності набрав у перші роки російсько-української війни. Його витоки, його унікальність, національні особливості, вплив на майбутній розвиток суспільства ще довго досліджуватимуть науковці. Та вже тепер волонтерський рух можна оцінювати як один із об’єднуючих складових української національної ідеї. Сьогодні волонтери стали справжніми ангелами-охоронцями для багатьох громадян, що потребують допомоги. Сотні тисяч часто безіменних волонтерів показали усьому світу, хто ми такі та на що ми здатні. Нині, завдяки підтримці волонтерів, у зоні Операції Об’єднаних Сил воює не тільки зброя – воює український дух, який неможливо здолати!

Низький уклін усім небайдужим людям, нехай кожен шляхетний вчинок одного волонтера спонукає до дії інших! Нехай їх безкорислива праця буде на благо процвітання і миру в Україні, бо життя людини має цінність лише доки вона може допомагати іншим.






В центральній бібліотеці розгорнуто тематичну виставку «За покликом серця». Загалом на виставці представлена вся основна інформація щодо законодавства про волонтерську діяльність, підібрані газетні та журнальні статті, різні буклети як для волонтерів, так і для волонтерських організацій.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар