пʼятницю, 24 грудня 2021 р.

Пишаємося своїм земляком

     

Україну сколихнула звістка про пожежу в готельно-розважальному комплексі «Батерфляй» під Вінницею. Найтрагічніше, що там загинула людина, двоє травмованих... Уявіть стан батьків тих дітей, які перебували в цьому готелі, коли вранці почули про цю трагедію. Адже там відбувалися навчально-тренувальні збори Вінницького обласного осередку Всеукраїнського Союзу Таеквон-До  «Торнадо». Це 54 юних спортсмени. З ними був їх тренер, голова Вінницького обласного осередку ВСТ Валерій Довбня. Людина відповідальна, він о 3-й годині ночі здійснював черговий обхід кімнат, де відпочивали його підопічні. Третя година ночі, 5-й поверх, і запах диму... Він перший підняв тривогу і за лічені хвилини разом зі своєю дружиною Наталією вивели 54 дитини з будівлі, в якій поширювався вогонь. Стан, в якому перебував Валерій Григорович, можна лише уявити. Але намагався бути спокійним і зосередженим. Його впевненість, що все буде добре, передалася дітям. Вони за лічені секунди одягнулися, без паніки, виконуючи команди тренерів, благополучно вийшли з приміщення. Пан Валерій задоволений своїми вихованцями, які в такій екстремальній ситуації, проявили себе зібраними, уважними один до одного, відповідальними, справжніми спортсменами-таеквондистами.

Соціальні мережі наповнені подяками подружжю Довбнів від батьків, чиїх дітей вони врятували. А ми пишаємося ним, бо його життєвий шлях пов’язаний із Христинівкою. Тут жили його дідусь з бабусею, сюди повернулися після відставки його батьки - полковник Григорій Васильович та Валентина Григорівна. Тут, в міській ЗОШ №1, він отримав атестат про середню освіту. Як тільки дозволяють справи, Валерій приїжджає в наше місто. Провідує могили бабусі і батька, радує своїми приїздами маму, привозить їй онуків, допомагає по господарству. А онучка Маша, яка впевнено крокує у великий спорт, тішить бабусю своїми успіхами і спортивними досягненнями.

В Христинівці люди добрі, щирі, відважні, чесні, сміливі і відповідальні. Валерій Довбня саме такий. Низький уклін йому за його вчинок!


Немає коментарів:

Дописати коментар