неділю, 2 жовтня 2022 р.

Коронована словом

     В сучасній українській літературі є багато письменників, чиї книги «беруть» за душу своєю життєвою правдою і майстерністю слова. Серед творів, які найчастіше читають користувачі нашої бібліотеки, романи Люко Дашвар. Сьогодні Ірина Іванівна Чернова (таке справжнє ім'я цієї письменниці) святкує день народження. Народилася вона 3 жовтня 1957 року в місті Херсон. Має пані Ірина два дипломи про вищу освіту – Одеського інституту легкої промисловості та Академії державного управління при Президентові України. Після закінчення ВИШу працювала інженером-механіком, але лірик в душі переміг фізика, і вона пов'язує свою подальшу роботу з журналістикою. Це був 1986 рік. За пів року роботи в газеті від обліковця листів зросла до заступниці головного редактора. Працювала в багатьох газетах і журналах, але її письменницький талант допомогла відкрити праця в «Селянській зорі», де створила рубрику «Пам'ятаю все життя», в якій люди розповідали про незабутню подію свого життя.

Вона весь час вчиться. Закінчила курси сценарної майстерності голлівудського професора Річарда Креволіна, школу практичної журналістики, курси з нейролінгвістичного програмування. З 2006 року займається виключно літературною та сценаристською діяльністю. Більше 20 сценаріїв написала ця талановита жінка для кінофільмів і серіалів. В титрах писали її справжнє ім'я.

Ми пам'ятаємо скільки нових імен талановитих письменників України подарував нам конкурс «Коронація слова». А для подання роману на цей конкурс потрібно було використати псевдо, оскільки конкурс проводився анонімно. Ось так народилася Люко Дашвар. В ньому зібрано літери і склади з імен найдорожчих для письменниці людей

Книги її вийшли під псевдонімом Люко Дашвар, і одразу полюбились читачам. Вона лауреатка літературної премії «Коронація слова»: у 2007 році роман «Село не люди» здобув ІІ премію та премію «Дебюту року» від книжкового порталу «Друг читача», у 2008 році за «Молоко з кров'ю» стала дипломанткою конкурсу, а 2009 року її роман «Рай.Центр» отримав диплом «Вибір видавців».

Читачі нашої громади мають змогу прочитати її книги: «Биті є. Макс», «Биті є. Гоцик», «Ініціація», «ПоКров», «Село не люди», «Рай.Центр».

В день народження письменниці в центральній бібліотеці була організована книжкова виставка «Бестселери від Люко Дашвар». Зичимо письменниці всіляких гараздів і творчої наснаги, щоб і надалі радувала читачів книгами, гарними, життєвими, правдивими. Ці твори ніби написані про нас, українців...






 

Немає коментарів:

Дописати коментар