пʼятницю, 14 жовтня 2022 р.

Свято, омите сльозами

     На календарі – 14 жовтня. День, який так люблять українці. Адже сьогодні ми відзначаємо три величних свята: Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва і День захисників і захисниць України. Цьогоріч наше життя, наші свята оповиті смутком і болем, бо щодня на фронті гинуть наші вояки, а мирні міста і села зазнають ракетних ударів, жахливих втрат жінок, дітей, молодих і старих людей. Наше життя змінилося 24 лютого, коли рф розпочала свою «спецоперацію». В нашій мові немає слів, які передають ницість загарбників, але ми маємо безліч слів подяки і вшанування нашим ЗСУ, нашим волонтерам, медикам, всім тим, хто своїми діями і вчинками наближає нашу Перемогу. Завдяки воякам Української Армії, Україна, вмита кров'ю, але нескорена, живе і бореться з рашистськими зайдами. Саме наша Армія – це щит і меч України.

Під життєдайним жовто-блакитним прапором України наші вояки відстоюють цілісність наших земель, нашу свободу і незалежність, наше майбутнє без війни і окупантів. Низький уклін їм за мужність, героїзм і любов до України.

В центрі культури і дозвілля розгорнута експозиція «Україна – нація Героїв», присвячена Дню захисників і захисниць. Складовою частиною її стала виставка-інсталяція «Вони – герої рідної землі, вони – держави вільної солдати», на якій зібрано матеріали про гордість нашого народу – Українську Армію, її вояків. Ми не маємо права забувати про тих, хто ціною найдорожчого – власного життя – боронив нашу свободу. Про наших земляків, які загинули за волю України під час АТО і боїв , які розпочались 24 лютого, розповіла ведуча відкриття експозиції, директор центральної бібліотеки Раїса Шумовська. Ці мужні воїни стали нашими ангелами-охоронцями, ми пам'ятаємо їх імена, ми вшановуємо їх подвиг, ми схиляємось в скорботі перед їх подвигом.

Керівники громади, родичі загиблих героїв, волонтери, христинівчани передивляються експозицію, книги з книжкової виставки, спілкувалися.

Експозиція діятиме два тижні, щоб кожен житель громади і гості нашої Христинівки змогли її відвідати, проникнутися духом героїзму, стійкості і незламності наших захисників.










Немає коментарів:

Дописати коментар