вівторок, 4 жовтня 2022 р.

Вкладаючи душу в свої малюнки


Руслан Сухов, який народився 12 травня 2004 року в селі Орадівка, не відрізняється від своїх ровесників. Так само любить спілкуватися з друзями, грати в ігри, читати, дізнаватися щось нове. Як і його однолітки, допомагає мамі Олесі Петрівні по господарству, яке в селі в них немаленьке. В шкільні роки добре вчився, улюбленим предметом була фізика. Можливо саме тому визначив свою майбутню професію, обравши фах електрика. Зараз Руслан навчається в Тальянківському агротехнічному фаховому коледжі. Розуміє, що ця професія потрібна і в місті, і в селі, і в побуті.

Завжди цікавиться справами меншого брата Сашка. Вони – мамині опора і підтримка, її надія і гордість.

Але Руслана відрізняє від інших його талант малювати. Звідки ця пристрасть у нього навіть ненька не знає – в сім'ї художників ніколи не було. Руслан сміється: «Тепер буде!».

Можливо, він не стане видатним художником із світовим ім'ям. Але в свої роботи він вкладає душу. Це так важливо в нашому складному, нестабільному житті бачити красу в усьому – в природі, в людях, в історичних подіях, народних звичаях. А ще можна дати політ своїй фантазії, своїй уяві, на полотні відтворити знання з історії, мрії на майбутнє. На перший погляд лінії його малюнків скупі і бездоганно точні, але ці лінії кількома штрихами створюють цілий світ.

Коли Руслана запитують його думку про живопис, він говорить: «Словами це не передати. Це сприймає кожен по-своєму. Адже живопис - це унікальний вид мистецтва, який передає емоції і почуття. Як на мене, кожен, хто бере в руки олівець чи пензлик, вкладає частинку себе в кожну лінію...»

Руслан – художник-початківець. Побажаємо йому творчих злетів, наснаги і натхнення. Віримо, що він запросить своїх земляків на персональні виставки.

Аліна Білега, зав.бібліотекою-філією с. Орадівка

Немає коментарів:

Дописати коментар