вівторок, 11 квітня 2023 р.

Про героїв, які стали частиною історії України, напишемо книгу

 

Ми, українці, любимо свою Україну, шануємо її історію, свято бережемо імена героїв, які боролись за нашу волю і незалежність. Мужні і сильні, вони оспівані в піснях, легендах і переказах. Їм присвячені наукові праці і художні твори, створені фільми, про них написані статті і видані книги різних жанрів.

Історією і долею нам судилось довгі століття виборювати своє право жити на своїй, предками даній землі, гордо називати себе українцями. І сьогодні ми змушені захищати свою рідну землі від рашистів. Ми стали єдиними в боротьбі проти цієї навали. Героями стали ті, для кого слова «Україна – понад усе!», стали сенсом життя і боротьби. Про них розповідатимуть дітям і онукам, напишуть нові книги, складуть вірші і пісні. Ми повинні пам’ятати тих, хто став героєм в грізний для України час.

Тому запрошуємо взяти участь у Всеукраїнському конкурсі імені Олени Теліги і Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг».

Конкурс проводиться вп’яте, його метою є утвердження історичної пам’яті українського народу, його національної свідомості, формування та поширення духовних цінностей та пріоритетів: патріотизму, відданості справі державотворення, вшанування учасників національно-визвольних змагань.

До участі в конкурсі у номінації «Художня література» запрошуються ті, кому виповнилось 15 років, хто хоче викласти свої думки і почуття, написати оповідання, вірш, розповідь про події та учасників національно-визвольного руху в Україні ХХ-ХХІ століть, волонтерів, добровольців, військовослужбовців, капеланів, медпрацівників, журналістів, які брали і беруть участь у російсько-українській війні, розв’язаній рф у 2014 році.

Конкурс проходить на безоплатній основі. Ви не заробите грошей, але зможете увіковічнити ім’я людини, яка за покликом серця захищає всіх нас і нашу Україну.

З деталями подачі творів на конкурс можна ознайомитись у центральній бібліотеці.

Творчої наснаги Вам в ім’я Перемоги і України.

     




Немає коментарів:

Дописати коментар