вівторок, 18 квітня 2023 р.

Найцікавіша професія. Обираємо шлях у майбутнє

Професія – це вид трудової діяльності, яка потребує певної підготовки і є джерелом існування.

Як обрати ту чи іншу професію, як розібратися у складному світі професій говорили під час профорієнтаційної години для учнів, яка була проведена в центральній бібліотеці.

Цікаво пройшла вікторина «Як обрати професію до душі». Молодь засвоїла три головні умови, які допоможуть їм визначитися. Це – «мій інтерес», «мої здібності», «потреби ринку».

Крім цього, учням був запропонований календар нових професій ринку праці. Серед запропонованих професій були визначені «переможці». Ними стали:

Системний адміністратор

Думка професіонала: «Один з найзатребуваніших працівників у будь-якому офісі. Вони знають секрети боротьби зі спамами, володіють універсальним способом рішення всіх комп’ютерних проблем. Знання англійської мови – обов’язкове».

Де навчатися: Національний технічний університет «КПІ».

Дизайнер інтер’єру

Думка професіонала: «Щоб отримати гарну репутацію, треба декілька років якісної роботи в цій області. А це поспіль 5-10 успішно здійснених проєктів».

Де навчатися: Київський національний університет будівництва і архітектури, Київський національний університет технології і дизайну, Національний технічний університет «КПІ», курси дизайнерів інтер’єру.

Креативний директор

Думка професіонала: «Посада, про яку мріють багато випускників творчих вузів. Вони потрібні на телеканалах, в рекламних агенціях, пресі, книжкових видавництвах тощо. Основне завдання – створювати нові образи, втілювати нестандартні ідеї і оригінальні ходи. Як правило, посада креативного директора – це наступна сходинка кар’єри копірайтерів і арт-директорів».

Де навчатися: Інститут підприємства, права і реклами.

Логістик

Думка професіонала: «Логістика – галузь економічної науки, що вивчає теорію оптимального управління матеріальними, інформаційними та фінансовими потоками. Після закінчення КПІ, а саме факультету електроніки – це вірний шлях до провідного спеціаліста відділу логістики. І є суттєвий нюанс – необхідні знання англійської мови. Це новий напрям росту внутрішнього ринку України і потреба в професіональних логістиках росте».

Де навчатися: Національний авіаційний університет, Інститут економіки і менеджменту.

Експерт страхової компанії

Думка професіонала: «Найцінніше в цій професії – досвід, що дозволяє оцінити ситуацію в прямому і персональному сенсі цього слова. Раніше про страхових експертів, навіть, писали бестселери. Вона і досі  вважається престижною».

Де навчатися: Київський національний торгово-економічний університет, Київський національний університет ім. Тараса Шевченка.






Немає коментарів:

Дописати коментар