пʼятниця, 7 квітня 2023 р.

Свято Благовіщення – символ воскресіння України

       Ось і дочекались ми святого Благовіщення. За Біблійним переказом в цей день архангел Гавриїл був посланий Богом до Пресвятої Діви Марії, якій повідомив, що вона обрана Господом бути Матір’ю Божою. Ангел з’явився в дім праведного Йосипа, коли Марія читала Святе Писання, і сказав: «Богородице Діво, радуйся, благодатна Маріє, Господь с тобою! Благословенна ти між жінками, благословен плід лона твого!...» Ангел повідомив їй, що вона народить сина, якого має назвати Ісусом. Марія відповіла, що вона раба Господня, і хай буде так, як хоче Бог.

    Це свято шанується українцями. До нього готуються, урочисто святкують. Має це свято свої прикмети, серед яких, як стверджують у народі: «Який день на Благовіщення, такий буде і на Великдень»..

Про відзначення цього світлого свята, про прикмети, про опис його в творах українських письменників можна дізнатись з книжкової виставки «Благая Вість – радісна подія». За матеріалами цієї виставки була проведена фольклорна година «Благовіщення, оспіване в літературі».

Хай живуть наші свята і наша віра. Все буде Україна!  


Немає коментарів:

Дописати коментар