четвер, 19 жовтня 2023 р.

Навчатися цікаво! Презентація нового освітнього продукту від Дія.Освіта – «Базові цифрові навички для людей елегантного віку»

44% українців від 18 до 70 років хотіли б підвищити свій рівень цифрових навичок. Це вказує на те, що цифрові технології у повсякденному житті є вкрай важливими. Зокрема для людей, кому трішки за ...

Щоб успішно подолати цифровий розрив Хаб цифрової освіти не лише сприяє активному залученню людей старшого віку в цифровий простір, а й забезпечує їм доступ до якісних навчальних програм.

Центральна бібліотека Христинівської міської ради активно долучилася до розбудови цифрової держави. 19 жовтня в Хабі цифрової освіти бібліотеки відбувся перегляд освітнього серіалу на національній освітній платформі Дія.Освіта - «Базові цифрові навички для людей елегантного віку».

Теми серій освітнього серіалу відповідають на найпоширеніші запити та розбираються в ситуаціях, з якими часто стикаються люди старшого віку. Серіал містить 10 серій, під час яких онуки розповідають бабусі та дідусеві як встановити месенджери на смартфон, користуватися пошуковиками, записатися до лікаря, поповнити мобільний рахунок та користуватися хабами цифрової освіти.

Після перегляду серій з учасниками тренінгу було проведено практичні заняття на перевірку нових цифрових навичок, володіння якими наразі стало необхідністю задля розв'язання побутових питань.

Ми переконані, що новий освітній серіал на Дія.Освіта допоможе всім охочим підвищити свій рівень цифрових навичок та успішно подолати цифровий розрив, а саме: пошук інформації в Інтернеті, замовлення ліків додому, зв’язок з близькими тощо.

Ми закликаємо бібліотекарів та освітян організовувати подібні зустрічі-тренінги й демонструвати освітній серіал у своїх закладах.




Немає коментарів:

Дописати коментар