середу, 4 жовтня 2023 р.

Райдуга його таланту

4 жовтня на могилу Станіслава Зінчука – поета, журналіста, перекладача, фольклориста, етнографа, краєзнавця ляжуть квіти. Нашому відомому земляку було б 84 роки... Його ровесники ще помаленьку топчуть ряст, а йому, на жаль, не судилося...

Народився Станіслав Зінчук в селі Орадівка в далекому тепер 1939 році в селянській родині. Саме в сім'ї він навчився шанувати людей, з повагою ставитись до історії нашого народу, шанувати його традиції, звичаї. З дитячих років його супроводжували влучне слово і чарівна народна пісня, адже батьки його дуже гарно співали. Він став відомим літератором, турботливим сином, гарним братом, вірним товаришем. Свої твори і книги він присвятив рідним, друзям, мальовничій Орадівці.

Нащадкам Поет залишив вагомий літературний доробок. Його вірші актуальні і сьогодні. Бо для українців завжди були важливими доля України, її свобода і незалежність.

В літературному музеї центральної бібліотеки пройшли поетична година «Як мені рідну забути Орадівку...», екскурсія по музею «Мого родоводу пракорінь...», літературно-краєзнавчий серпантин «Променисті слова його поезій».

Відвідувачами музею та учасниками масових заходів сьогодні були вчителі і вихователі дитячих садочків нашої громади, учні, ветерани – всі ті, хто кохається в поетичному слові Станіслава Зінчука.

Прийдуть нові покоління українців, і серед них житимуть твори вірного сина нашої вільної і незалежної держави – Станіслава Зінчука.   









Немає коментарів:

Дописати коментар