суботу, 28 жовтня 2023 р.

Ми пам’ятаємо мужнього Героя

Ця жорстока війна, нав’язана Україні рашистами, забирає найкращих: сильних, мужніх, відважних Героїв. Серед них і наш земляк, друг, однокласник Артур Станіславович Мирошниченко. 30 жовтня минає рік з того страшного дня, коли життя молодого мінометника обірвалося на полі бою. Йому назавжди 34...

Доля була до нього не дуже прихильною. Йому було десять років, коли померла його мама. І всі ці роки він відчував її відсутність. Але мав добрий характер, завжди намагався допомогти і підтримати тих, кому було важко і гірко в житті. З третього класу навчався в Ягубецькій школі. Він тут знайшов друзів, влився в шкільний колектив. Завжди добросовісно виконував всі доручення, читав книги, рибалив і завжди щось майстрував. Захоплювався футболом. Команда, в якій він грав, отримувала призи і кубки. В цій грі він відчував себе не просто членом команди, а частиною сили, яка здатна боротися і перемагати. Це відчуття підтримки плеча друзів він проніс через усе своє життя.

Після школи він працював будівельником. В його умілих руках робота просто «кипіла», він встигав зробити за зміну більше, ніж досвічені будівельники. Він все робив добросовісно: працював, служив в ЗСУ, воював в АТО. Ніколи нікого не підвів, не покинув, не обманув.

Він дуже любив своїх синів – Тімура і Дениса. Заради них пішов на фронт, на передову, в саме пекло, щоб зупинити нелюдів, захистити від них своїх дітей, свій край, свою Україну.

Для нас, його однокласників, цей рік був ювілейним – нам виповнилось по 35 років. Артур не дожив до цієї дати... В той день в сільській бібліотеці пройшла година пам’яті, на його могилу лягли квіти.

30 жовтня ми знову підемо на кладовище, вклонимося могилі і пам’яті Героя, патріота, батька, друга, однокласника, доброї людини. Хай ягубецька земля, яка стала тобі рідною, буде пухом, а ми завжди тебе пам’ятатимемо, Артуре.



                                                 Ірина Маковей, однокласниця

Немає коментарів:

Дописати коментар