понеділок, 21 листопада 2022 р.

Ми є народ!

21 листопада – початок подій, які спочатку назвали Євромайданом, а трохи згодом – Революцією Гідності та Свободи. В цей день 2013 року, коли уряд України вирішив зупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС, на знак проти такого рішення на майдані Незалежності почали збиратися люди. А після жорстокого побиття вночі 30 листопада «беркутівцями» активістів, в своїй більшості – студентів, вже 1 грудня до Києва з’їхалися сотні тисяч небайдужих, готових відстоювати європейські ідеали.

А потім була «Небесна сотня»! 20 лютого 2014 року на Інститутській силові підрозділи режиму Януковича розстріляли протестувальників. Цей день став переломним.

Революція Гідності, у якій, за даними штабу Євромайдану, взяли участь майже 10 мільйонів громадян України, стала наймасштабнішою подією в новітній історії нашої країни. Майдан простояв 92 доби! Майдан, що став революцією українського духу, вистояв! Майдан переміг!

Вже тоді всі побачили паростки згуртованої нації, яка здатна себе боронити! Боронимо і зараз! Доводимо усьому світу, що українці, як нація, була, є і буде! З власною історією, мовою, церквою, традиціями.

Народ мій є,

Народ мій завжди буде,

Ніхто не переможе мій народ!

Директору центальної бібліотеки Раїсі Шумовській випала висока честь бути ведучою мітингу з нагоди відзначення Дня Гідності і Свободи, який відбувся в місті Христинівка. Попри негоду учасники заходу долучилися до всієї української спільноти, щоб разом відзначити цей день, який встановлений на згадку про початок двох доленосних революцій для України.

Лежать квіти біля пам’ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України», біля стел Героям Небесної Сотні та учасникам АТО, як наша шана патріотизму й мужності тих, хто своїми життями дали нам віру у себе! Віру у пророчі слова, що «в ріднім краї панувати не дамо нікому»!




Немає коментарів:

Дописати коментар