вівторок, 23 травня 2023 р.

Пам'ятаємо... Вшановуємо... Вклоняємось...







Історія України - це літопис боротьби за волю і незалежність нашого народу. І наш обов'язок перед предками і перед нащадками - зберегти пам'ять і імена тих, хто волю народу ставив вище власних інтересів і навіть свого життя. Цьому сприяють музеї.

Музей – це те місце, де можна зустрітися з минулим. Це наша память, це память наш батьків і дідів. Память минулого бережуть мапи, документи, спогади, речі, нагороди...

Центральна бібліотека розпочала роботу по створенню музею, експозиції якого розповідатимуть про наших земляків, які зі зброєю в руках піднялися на захист рідної землі. Особлива увага – вшанування памяті тих, хто загинув у цій страшній війні. Рядові, сержанти, офіцери – вони народилися або працювали в нашій громаді, мали друзів, рідних, колег. Доля розпорядилася так, що вони стали ангелами-охоронцями рідної землі. Зібрати матеріали, які розповідають про Героїв – наш обовязок, данина їх памяті.

З портретів дивляться на нас наші відважні Герої. Не віриться рідним і друзям, що ніколи не зустрінуться з ними, що кляті зайди своїми пострілами і вибухами розлучили назавжди з братами, синами, батьками...

Ітимуть роки, прийдуть нові покоління, які повинні памятати імена і обличчя цих відважних воїнів...

Ми звертаємося до всіх, хто знав наших хлопців при житті: допоможіть зібрати матеріал про них. Фотографії різних періодів, документи чи їх копії, особисті речі, спогади стануть не просто експонатами музею, а частинкою памяті і шани.

В день Героїв в бібліотеках нашої громади пройшли години вшанування, уроки пам'яті «Україна: полумя війни 2014-2023, Герої не вмирають, Герої житимуть в наших серцях».

Ми памятаємо Героїв твоїх, Україно!

Немає коментарів:

Дописати коментар