вівторок, 9 травня 2023 р.

Особливий день травня

8 травня 2023 року Україна разом з Європою та США відзначає День пам’яті та примирення, присвячений загиблим у Другій світовій війні. Близько 8-10 мільйонів українців загинули у війні 1939-1945 року. Память означає, що ми пам’ятаємо всіх військових і цивільних жертв цієї війни, а примирення – що країни Європи уклали мир після війни.

У 2023 році Україна відзначає це свято в умовах повномасштабної війни з рф. На зміну німецькому нацизму на наші землі прийшов російський рашизм. Ми віримо, що незабаром у календарі свят України з'явиться нова святкова дата – День Перемоги над росією. А сьогодні згадаємо про закінчення Другої світової війни. та віддаємо шану загиблим. Тим, які визволяли наш край, і нашим землякам, які проросли маками по всій Європі.

Документи і історики стверджують, що все було непросто в тій війні, ми не знали всієї правди, але достеменно відомо одне: якби не перемогли фашистів, стали б рабами третього рейху. Ті, хто пережив страхіття війни і окупації з жахом згадують розстріли, облави, концтабори, в тому числі і дитячі, каторжну роботу остарбайтерів, досліди над людьми...

Для того, щоб люди знали правду і пам'ятали про той страшний і непростий час, в бібліотеках організовані книжкові виставки, проводяться уроки історичної правди, обговорення нових книг, присвячених цій темі. Це години патріота «Пам’ятаємо тих, хто загинув за Україну...», «Схиляємо голови перед їхнім подвигом», Книжкові виставки «Біль і пам’ять», історичні години «А пам’ять народу усе зберігає», «А пам’ять про них бережуть обеліски».     


А 8 травня бібліотечні працівники взяли участь в покладанні квітів до памятних знаків, Братських могил і обелісків. Ми повинні памятати ті події і зберегти цю память для нащадків.

Немає коментарів:

Дописати коментар