неділю, 12 січня 2020 р.

Святкова круговерть: "Все про карнавали"

    Карнавал – шумне барвисте свято з переодяганням, театральними виставами, святковими ходами по вулицях і щедрим пригощанням. Карнавали – це улюблена розвага для мільйонів жителів різних країн і досить затяжне свято, яке триває близько тижня. Карнавал, незабутнє видовище, для сучасних туристів колись мав сильний релігійний, навіть язичницький підтекст (свято урожаю). Поступово карнавали втратили вплив релігії і перетворилися просто на масові гуляння. Перші карнавали з’явилися в Італії і відзначалися перед Великим постом. Найвідомішими карнавалами світу є Бразильський, Венеціанський,  Кельнський, Тенерифський, Безельський, Карнавал "Король Маскараду" у Ніцці, карнавал на Пеленосі в Греції, карнавал на Канарських островах, Гоанський карнавал, Новоорлеанський карнавал Марди-Гра.
   Карнавали – це тематичний відпочинок, шанс по-справжньому розслабитися і поринути в атмосферу свята і нестримних веселощів карнавальних ходів і традицій.
    З карнавальним настроєм і карнавальними атрибутами бібліотекарі Христинівської районної бібліотеки для дітей зустрічали своїх дорогих читачів, щоб поринути з ними в подорож карнавалами світу. Головною темою був найбільший та найвідоміший світовий карнавал - Бразильський карнавал в Ріо-де-Жанейро. Всі присутні переглянули презентацію присвячену Бразильському карнавалу, дізнались про його історію та особливості, натхненні святковим настроєм, й самі на мить ставали його персонажами, примірячи і фотографуючись в кумедних масках, накидках та капелюшках.
    І хоча в Україні карнавали істнують, мабуть, лише на локальному рівні, у вигляді новорічних чи тематичних вечірок з переодяганнями , у нас є всі шанси запозичити традицію, адаптувати її до своєї культури та під своє світосприйняття, й собі, якогось року замайоріти веселковими барвами карнавалу. 
    Який карнавал відвідати цього року –  всесвітньовідомий, локальний чи, може, наш бібліотечний,в ирішуйте самі, головне, щоб ви принесли на нього веселощі і безтурботність.


Немає коментарів:

Дописати коментар