пʼятницю, 10 січня 2020 р.

Поет зраненого серця.

      Вишитими рушниками, квітами, задушевними піснями і чудовими віршами відмічали христинівчани 85-ту річницю з дня народження Василя Симоненка, талановитого поета-шістдесятника, журналіста, палко закоханого в Україну, її  народ, звичаї, природу.
      Літературний вечір "Його життя - політ із зламаним крилом" зібрав шанувальників творчості Василя Симоненка, якого по праву вважаємо своїм земляком, адже  більша частина його творів написана на землі великого Кобзаря.
       Провідний бібліотекар читального залу Світлана Кулеша запросила присутніх  познайомитись з творчістю Поета, якому доля накувала до болю мало - всього 28. Він спалахнув зорею і згас. Влада його чорнила і переслідувала,  перетинала творчі шляхи, закривала для нього сторінки газет  і журналів. Але не згас його Талант. Він, як сяйво,  освітлює  дорогу його творам у вічну скарбницю духовних надбань українського народу.
       Буктрейлер "Духовні скарби Василя Симоненка",  створений працівниками нашої бібліотеки, налаштував присутніх на хвилю поезії, любові, патріотизму.   Про Василя Симоненка розповідали бібліотекарі Олена Панасенко і Тетяна Тимофєєва,  мати поета (Ліна Танасійчук), поет (Вадим Васелишенко, студент Білоцерківського аграрного університету), журналіст (Сергій Костенко, учень ЗОШ №1).   Спогади, роздуми, вірші перепліталися з піснями, написаними на вірші  видатного митця. Його вірші читали ветерани, учні, студенти. Кожен знаходив  щось своє, рідне поетичних творах, які залишаються актуальними в наші непрості дні.. Гарно прочитав вірша поета "Ти знаєш, що ти людина..." третьокласник міської школи №2 Денис Тімофєєв. А українська пісня (одна з улюблених Василя Симоненка) "Повій, вітре, на Вкраїну" у виконанні Вадима Васелишенка стала справжньою окрасою вечора, настільки вона  прозвучала душевно.
     Свою  любов до його творчості висловили і члени клубу "Надвечір'я", які виконали улюблені українські пісні, що їх так любив поет.
       Ітимуть роки і століття, а ім'я  Василя Симоненка житиме в народі завжди. Його вірші, казки, афоризми, сатира не старіють, залишаються актуальними, тому, що присвячені народу, його думам, мріям і прагненням. Вільна і незалежна Україна завжди пам'ятатиме своїх дочок і синів, серед яких Василь Симоненко займає чільне місце.














Немає коментарів:

Дописати коментар