вівторок, 14 січня 2020 р.

Новорічні передзвони: "Зима чарівниця мандрує - дітям казку дарує"

     Зимова пора це - одне протяжне велике свято. Після Різдва Христового та перед Щедрим вечором, якраз час згадати різдвяні казки та переглянути мультики про Різдво, щедрівку, новорічні пригоди звірят, родинні традиції та ін. Час, коли варто  згадати вічну класику : повість відомого англійського письменника Чарльза Дікенса " Різдвяна історія", яку щороку переказують на Різдво дорослі своїм дітлахам, про скупого Ебенезера Скруджа та його останній шанс, який він отримає від трьох духів Різдва; "Ніч перед Різдвом" Миколи Гоголя, де письменник в своєму особливому містичному стилі описує вечір перед Різдвом в звичайному українському селі; Михайло Коцюбинський  "Ялинка" - зворушливу історію про хлопчика, що заблукав в морозну різдвяну ніч у лісі та дивом врятувався та ін.
      Доки різдвяні свята не закінчились, бібліотекарі Христинівської районної бібліотеки для дітей  разом зі своїми читачами, поспілкувались на тему різдвяних творів, проблематики, яку вони підіймають, характерно-емоційного забарвлення персонажів. Ті, хто вже читав ці твори, поділились з оточуючими своїми враженнями і розповіли, що найцінніше вони почерпнули для себе з сторінок улюбленої казки та зацікавили діток, які лише збираються прочитати ці літературні шедеври в жанрі «Різдвяна історія».

    Також, разом переглянули презентацію «Традиції Щедрого вечора в різних куточках України» та  заспівали найвідомішу в світі щедрівку Миколи Леонтовича «Щедрик».

Немає коментарів:

Дописати коментар