четвер, 15 грудня 2022 р.

Історичне минуле - зі сторінок книг

    #НаціональнийТижденьЧитання

     Любителі історичних повістей і романів, сьогодні в бібліотеці ваш день. Третій день Національного тижня читання присвячений художній літературі історичного жанру: романам, новелам, оповіданням та їх друкованим побратимам – репортажам, соціально-політичним виданням.

Дуже багато людей люблять читати такі книги, адже саме з них можна дізнатися і про події минулого, і про людей, які жили в різні часи і періоди, про звичаї, традиції, моду.

Кожна книга на історичну тему – це часто багаторічна праця в архівах, книгосховищах, бібліотеках. Там історичні факти переплітаються з домислами автора, а поряд з реальними історичними героями живуть і діють персонажі, яких, може, і вжитті не було. Але читаються такі книги із зацікавленістю, ми співпереживаємо з героями, живучи в наш час, знаємо, як закінчаться події, описані автором, але дякуємо авторам за цікавий історичний екскурс.

Сучасні репортажі – це написання історії для майбутніх поколінь. Такі книги ми читаємо, доскіпливо перевіряючи, чи правильно висвітлено події, адже ми свідки, і у нас є своє бачення того, що відбувається. Такі книги – це дзеркало нашої історії, яку треба знати, це поклик наших предків з тих віків, коли за нашу волю боролись вони. Тепер прийшов наш час, ми повинні завершити багатовікову боротьбу за волю, щоб наші нащадки жили у вільній квітучій дежаві.






Немає коментарів:

Дописати коментар