четвер, 8 лютого 2024 р.

День дарування книг

Міжнародний день дарування книг світова спільнота відзначає 14 лютого. В цей день освічуються в любові не тільки тим, хто дорогий серцю, а й чудовому винаходу людства – книзі. Книга – це праця багатьох людей, тому, якщо вона вами прочитана і оцінена, не викидайте її, а подаруйте – другу, сусіду, колезі, бібліотеці.

День дарування книг – це ініціатива, започаткована у 2012 році американкою Еммі Бродмур, яка спрямована на підвищення інтересу та доступу до книг і бібліотек. А ще, щоб об’єднати тих, хтодарує книги, хто їх читає, популяризує, прищеплює любов до читання.

Адже книга один із найцінніших винаходів людства, вона сіє правду, добро, любов; вона дасть нам відповіді на всі запитання і гарну пораду; навчить жити, любити і працювати заради щастя народу, заради самих себе і своїх рідних. Сьогодні без книги ми не можемо уявити своє життя, бо вона постійний супутник, найкращий порадник у всіх життєвих ситуаціях і для малечі, і для школяра, і для зрілої, досвіченої людини. Недарма в народі кажуть: «Хто багато читає, той багато знає». Частіше заглядайте до скарбниці духовності книг, з яких б’є невичерпне джерело знань і мудрості.

Жителі нашої громади дарують книги нашим книгозбірням. Таких людей дуже багато. Ми вдячні їм за книги від імені тих, хто має змогу прочитати історичні повісті, любовні романи, збірки поезій, книги з психології тощо.

Шановні христинівчани, бібліотеки нашої громади продовжують акцію «Подаруй книгу бібліотеці». Не залишайтеся байдужими, адже добрі справи робити приємно.

Немає коментарів:

Дописати коментар