понеділок, 11 січня 2021 р.

Василь Симоненко - наша легенда.

 

8 січня минає 86 років від дня народження яскравого представника покоління шестидесятників, витязя української поезії, митця першої величини, символа правди і свободи для майбутніх поколінь, шевченківського послідовника, палко закоханого в рідний край, Василя Андрійовича Симоненка. Проживши коротке життя, Василь Симоненко став нашою літературною історією, частиною нашої духовності. Він всіма нервами відчував  прирослість до свого кореня, спивав силу, що йому дарувала рідна земля, відчував радість і гіркоту синівського обов’язку перед рідним народом: «Я без тебе нічого не значу, ніби птиця без крил». Він – наша легенда. Нескорений, як Прометей, з гарячою і пристрасною натурою, непримиренний до ворогів українського народу, великий патріот своєї Вітчизни, щирий і добродійний, він увійшов у літературу як поборник правди і добра. Пропонуємо Вашій увазі віртуальну виставку творчих надбань Василя Симоненка.



Книжку відомого українського поета Василя Симоненка (1935 – 1963) склали вірші, поеми, легенди та казки, які яскраво представляють самобутність митця і давно полюбилися читачам. До неї увійшли також ранні маловідомі твори, що друкувалися лише в періодичній пресі.



У цій книжці спогадами й роздумами про поета Василя Андрійовича Симоненка ділиться його друг і колега журналіст Микола Семенович Сніжко. Видання зацікавить пошановувачів творчості відомого поета й усіх, кому не байдужа його доля.


До книги поета Василя Симоненка (1935 – 1963) ввійшли найкращі ліричні, а також сатиричні й гумористичні вірші, поеми і казки для дітей.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар