четвер, 28 січня 2021 р.

Представник віденського класицизму Вольфганг Амадей Моцарт.

 27 січня 1756 року народився на світ відомий австрійський композитор один з найгеніальніших музикантів в історії людства , представник віденського класицизму Вольфганг Амадей Моцарт .

Музичні здібності Моцарта почали проявлятись ще у дитячому віці. В три роки він намагався грати на клавірі , а в чотири , ще навіть не знаючим нотної грамоти , складав невеличкі п'єси , які грав батькові . В шестирічному віці хлопчик вже брав участь в музичних виступах і мав перші в своєму житті музичні гастролі. Батько Моцарта , зрозумівши , що в сина дар до музики , зайнявся його освітою , полишивши свою роботу .
Кар'єра музиканта стрімко йшла вгору. За період з 1762 по 1980 Моцарт пише свої найвідоміші музичні твори . Творчість геніального австрійського композитора Моцарта вражає своєю багатогранністю. Проживши неповних 36 років, він створив безліч творів у всіх існуючих в його епоху жанрах і формах. Його симфонії, опери, твори для хору з оркестром, квартети, тріо, сонати, концерти - однаково значні і досі вважаються найвищим рівнем музичної думки. Як музикант він синтезував усі досягнення минулого, довівши до досконалості всі музичні жанри і перевершивши майже всіх своїх попередників.
Раптовість смерті Моцарта (5 грудня 1971), таємничі обставини замовлення Реквієму (як з’ясувалося, анонімне замовлення належало якомусь графу Ф. Вальзаг-Штуппаху, який мав намір видати його за свій твір), поховання в загальній могилі – все це дало привід до поширення легенд про отруєння Моцарта, які не отримали жодних підтверджень.






Немає коментарів:

Дописати коментар