четвер, 28 січня 2021 р.

Пам'ятає Христинівщина свого співця






            Кожен поет оспівує свою малу Батьківщину. Ми горді з того, що Орадівка і Христинівка звучать у віршах талановитого поета, уродженця села Орадівка Станіслава Зінчука. 29 січня 2010 року перестало битись серце патріота, краєзнавця, фольклориста, журналіста, поета, перекладача.      Рідна Орадівка  була  дорога його серцю, по це він писав не в одному вірші. Сюди він приїздив, щоб зустрітись з друзями, родичами, земляками, однокласниками. Рідна земля, знайомі з дитинства стежки давали силу і натхнення. Рідна земля прийняла його, згідно з його заповітом, на вічний спочинок. 

      Його вірші перекладені на болгарську, вірменську, грузинську, ідиш, латиську, польську, таджицьку, угорську мови. Немає з нами  Станіслава Зінчука, але його твори, його вірші. Адже справжня поезія - вічна. Вона не підвладна часові. Бо вона - Поезія!

1 коментар:

  1. Часто буваю в Христинівській бібліотеці. Літературний музей викликає захоплення: гарне оформлення, змістовне наповнення фонду, унікальні експонати. А працівниці закохані в свою справу, ерудовані. Про Станіслава Зінчука розповідають багато цікавого. Дякую їм. Ліна Іщенко

    ВідповістиВидалити