пʼятниця, 21 травня 2021 р.

Таке поширене ім'я - Микола


22 травня – день святого Миколая. Подія, що пов’язана з перенесенням мощів святителя Миколая, викликала особливе вшанування Чудотворця й ознаменувалася встановленням свята. Слава про його чудотворення на землі і на морі широко відома. Їх сила й велич свідчать про особливу благодатну допомогу великого святого стражденному люду. Образ Святителя, всесильного Чудотворця, дорогий нашому народу, він вселяє глибоку віру і надію на його допомогу.

Можливо тому, ім’я Микола таке поширене в українців.

Багато письменників, поетів своїх героїв назвали саме цим ім’ям. Користується попитом серед читачів твір Павла Загребельного «Тисячолітній Миколай», а повість Івана Нечуя-Левицького «Микола Джеря» відомий всім. В цьому році виповнюється 145 років з часу написання цього твору.

В переддень, коли православні вшановуватимуть Святого Миколая, почесним гостем Христинівської центральної бібліотеки став Васелишенко Микола Антонович, наш активний читач, людина з великим життєвим досвідом. З ним приємно спілкуватись, адже він має свою точку зору на літературу, історію, події в Україні. Твір «Микола Джеря» – один з його улюблених творів. Тому так приємно було йому від імені бібліотечних працівників подарувати цю книгу.

З роси й води Вам, шановний Миколо Антоновичу! Довгих Вам років життя, сили, енергії, поваги, хороших книг, добрих вістей!

Немає коментарів:

Дописати коментар