пʼятниця, 21 травня 2021 р.

Сорочку мати вишила мені...

День вишиванки – красиве свято, сповнене українським духом і колоритом. Воно не має жодного політичного підґрунтя, свято покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного одягу. Головний атрибут цього свята вишивана сорочка вважається унікальним витвором українського народу. Свого часу вона була не лише елементом народного вбрання, проте й слугувала своєрідним оберегом. Символіка та орнаменти вишиванок різнилися залежно від регіону, вирізняючи та одночасно об’єднуючи всіх українців. Саме за цю здатність вишиванки виділяти українців з-поміж інших народів, вона стала найяскравішим та красномовнішим виразом наших національних почуттів, ідей та переконань.

Стало вже традицією для всіх христинівчан вбиратися у вишиті сорочки та сукні. Тим самим долучатися до масштабного святкування разом з іншими містами та селами України, демонструючи єдність та любов до рідної Батьківщини.

Працівники Христинівської центральної бібліотеки, до якої входять і бібліотеки філії, одягнули вишиванки та розпочали день зі спільних фото.





















Немає коментарів:

Дописати коментар