понеділок, 14 червня 2021 р.

Книжковий Арсенал у нашій бібліотеці

Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» заснований 2011 року і відбувається щорічно. Це грандіозна інтелектуальна подія України, де розвиваються і взаємодіють літературна, візуальна, музична та театральна сцени, порушуються і осмислюються вагомі питання буття людини, а також суспільства і культури, спонукаючи до проактивної позиції учасників і відвідувачів. В цьому році Книжковий Арсенал відмічатиме свій ювілей. Він проходитиме вдесяте.

_______________________________

Книга, культура, духовність займають важливе місце в житті людей в розвинених країнах, в тому числі і в Україні. В 2011 році стартував Міжнародний фестиваль «Книжковий арсенал», який став важливою подією в культурному житті Східної Європи. Цьогоріч фестиваль проходить удесяте. Місія Книжкового Арсеналу – сприяти розвитку літературно-мистецького середовища, популяризації самоосвіти, книги і читання. Проходитиме Книжковий Арсенал в Києві, до участі в ньому запрошуються відомі письменники, філософи, літературні діячі, митці з різних країн.

Бібліотечні працівники Христинівщини завжди у творчому пошуку, намагаються йти в ногу з часом. Наша програма знайшла позитивну оцінку в організаторів фестивалю і нашу бібліотеку запросили до онлайн-участі в Книжковому Арсеналі, який буде проходитиме цьогоріч 23-27 червня. В програмі «Книжкового Арсеналу в нашій бібліотеці» готуємо презентації книг «Це зробила вона» та «Це також зробила вона», зустрічі з краєзнавцями Петром і Ярославою Горохівськими, Романом Страдецьким, Жанною Новіцькою, Ганною Бойко, поетесами Галиною Білою, Катериною Собовою, Ольгою Шарандак, виставки картин Галини Бортник. Серед запрошених гостей і Олеся Розумович, кандидат філософських наук, авторка багатьох наукових статей, журналісти Христинівщини, поети-початківці, народні майстри, волонтери, АТОвці.

Масові заходи будуть проходити в бібліотеці, в парках міста, на дитячих і спортивних майданчиках, а найбільше їх плануємо провести в бібліокафе під час святкування дня міста. Для наших відвідувачів готуємо відеофільм «Христинівка – моє рідне місто», виставки новинок літератури та виробів народних умільців. Любителів читання чекатиме виставка книжкових новинок «Книги зі смачною назвою». Всіх охочих запросимо на майстер клас по книзі «Українська лялька-мотанка», поетичний марафон «Про Христинівку – поетичним словом», конкурс читців «Її величність Книга». Кращі читачі бібліотеки в цей день отримають нагороди.

2021 – рік Лесі Українки. Її 150-річчю з дня народження та 105-й річниці з часу написання твору «Лісова пісня» присвячені виставки, театралізовані години, бібліопривал «З улюбленою книгою на природі», вікторина «Співачка досвітніх вогнів».

Тих, хто слідкує за своїм здоров’ям, запросимо на перегляд книги «Життя без хвороб і довголіття без ліків», вікторину «Квіти чарують, квіти лікують» та на дегустацію фіточаю.

Дитяча програма включає виставки книг, відеоролик «Вітальна листівка для тата», читання «Казки з чарівної торбинки», мистецьку годину «Малюємо долоньками», конкурс малюнків «Захисник України – очима дітей», майстер-клас по плетінню купальських віночків, прем’єри і презентації книг, конкурси тощо.

Тож всіх, хто вважає себе людиною сучасною, освіченою, хто любить книгу, творчість, наш народ і прекрасну державу Україну, запрошуємо взяти участь у «Книжковому арсеналі в нашій бібліотеці» та долучитись до високого друкованого слова.

       

Немає коментарів:

Дописати коментар