четвер, 24 червня 2021 р.

Бібліотекар - учитель - краєзнавець

Ерудована і грамотна, начитана і компетентна, толерантна і освічена, закохана в історію, рідний край, дітей і книгу – це все про Жанну Володимирівну Новіцьку, вчителя-методиста, колишнього бібліотечного працівника, лауреата премії імені О.В.Юрченка. Корінна христинівчанка, яка давно вивчає історію Христинівщини, збирає матеріали про минуле нашого краю, про людей, які тут жили, працювали, про тих, кому крила у велику науку і високе мистецтво дала наша земля.

Вони вивчає архівні матеріали, збирає спогади очевидців і їх нащадків. В неї є унікальні фотографії, документи та їх копії. Все це вона використовує при проведенні уроків, семінарів, виховних годин. Вона активна читачка нашої бібліотеки, керівник гуртка «Патріот», який діє при нашій книгозбірні, організатор і учасник проведення масових заходів як в школі, так і в бібліотеці.

Цього разу Жанна Володимирівна прийшла на зустріч з користувачами бібліотеки і її працівниками з новими напрацюваннями, які стануть сторінками книг та статей. Це розповіді про підпілля, яке діяло на території нашої і Вінницької областей, робота підприємств, які багато років функціонували в нашому місті. Спілкування проходило в невимушеній обстановці, за кухлем чаю. Питання, розповіді, спогади, мрії, плани – все це налаштовувало на гарний настрій і творчу атмосферу.







Немає коментарів:

Дописати коментар