вівторок, 22 червня 2021 р.

Страшна правда про страшну війну

 

22 червня – День скорботи і вшанування пам'яті жертв Другої світової війни в Україні.

80 років тому розпочалася одна з найдраматичніших сторінок Другої світової війни – початок відкритого військового протистояння між нацистською Німеччиною та Радянським Союзом.

Цей період став трагічним передусім для України, яка виявилася повністю окупованою. Горем і болем війна увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю.

Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам’ять про тих, хто першим прийняв на себе страшний удар, хто відстояв перемогу в тій жахливій війні, тих, чиї життя були покалічені і зруйновані.

Страшна правда про ті страшні роки, коли Україна спливала кров’ю своїх синів і дочок, висвітлена в нових історичних дослідженнях, статтях, архівних матеріалах, спогадах тих, чиї долі мололи і терли страшні криваві жорна війни. Саме такий матеріал зібраний на книжково-документальній виставці «В червні сорок першого» в Христинівській центральній бібліотеці. Ці матеріали будуть цікавими і для ветеранів, і для тих, хто про війну знає лише з книг і кінофільмів.

Вічна пам’ять загиблим! Честь і слава героям!



Немає коментарів:

Дописати коментар