четвер, 24 червня 2021 р.

Знайти в рослини порятунок


Ще наші пращури, віншуючи один одного, зичили насамперед здоров'я, вважаючи, що воно є основою всіх людських благ. Можливо, тому й передаються з роду в рід відомості про лікувальні властивості рослин. З роками всі ці знання систематизували травники і видали багато книг про зелених лікарів. Саме такі книги і зібрані на виставці-рекомендації «Здоров’я без ліків, довголіття без хвороб». На ній також представлені засушені рослини, які допомагають людям залишатися здоровими і бадьорими та сприяють видужувати тим, до кого якась хворість причепилась.

Бажаючі взяли участь у вікторині «Впізнай рослину по запаху». В полотняних торбинках зібрані засушені квіти, трави, ягоди. Потрібно принюхатись, щоб впізнати представника лікувальної флори. З протилежного боку ця торбинка підписана, так що можна перевірити свою здогадку.

Бібліотекарі не тільки насушили всякого зілля, а й приготували з нього чаї, якими пригощали бажаючих. З м’ятою і мелісою, рум’янцем і липою, малиною і смородиною, цмином і нагідками, звіробоєм і глодом... Випити кухлик фіточаю, прочитати про лікувальні властивості цих дарів природи, зарядитись позитивними емоціями запрошували відвідувачів бібліотеки цього дня.

Тож, будьмо здорові, і хай природа і її дари будуть всім нам у цьому помічниками!

 






Немає коментарів:

Дописати коментар