середа, 14 червня 2023 р.

Картини, що зачаровують красою





Серед христинівчан дуже багато талановитих людей: поетів, співаків, різьбярів, вишивальниць, художників. Ми із захопленням роздивляємося картини майстрів пензля. Серед них своєю майстерністю вражає жителька нашого міста Леся Голик. Нещодавно в читальній залі центральної бібліотеки проходила виставка її картин. Серед відвідувачів байдужих не було. Про це красномовно говорять відгуки, які залишили наші відвідувачі. Кожна картина неперевершена, гарна, неповторна. Краєвиди, парки, квіти, жіночі постаті і море... Люди із захватом роздивлялися мальовничі місця Христинівщини, а соломяна хатина над ставком в багатьох викликала спогади про дитинство.

Два тижні христинівчани, гості нашої громади, переселенці милувалися картинами, захоплювались творчістю пані Лесі, яка на полотні відтворила таку красу. Адже художником можна стати тільки за покликанням, ще й потрібно мати талант. Уміння малювати у пані Лесі закладено в генах – її мама Галина Василівна Жук-Бортник, випускниця Одеського художнього училища – відома в області майстриня слова і живопису.

Мало опанувати теорією кольору, різними техніками, вивчити шедеври світового живопису, придбати якісні фарби, але без бажання творити, без наполегливості і клопіткої роботи митець не відбудеться. Його має відрізняти особливе сприйняття, щоб перевести спалах думки і відтінки почуттів на полотно. Саме такі теплі і душевні картини показала наша землячка-художниця.

Бажаємо їй здоров’я, енергії, творчої наснаги, нових гарних картин, ще багато виставок і вдячних шанувальників.

Так тримати, пані Лесю!     




Немає коментарів:

Дописати коментар