вівторок, 6 червня 2023 р.

В наших серцях – дитячі життя, обірвані війною

Споглядають з неба янголята...

Їх багато: і великі і малі.

Їм би в обійми мами й тата,

А не спати у сирій землі...   



Є в нашому календарі дуже сумний день – 4 червня, коли ми вшановуємо пам’ять дітей, які вбила рф на очах в усього світу. Щодня московія вчиняє злочини проти українців. Гинуть воїни, мирні жителі, серед яких, вдумайся світе, – ДІТИ! Не всіх їх встигають прикрити собою матері, які часто і самі гинуть разом із синами і доньками. Кількість загиблих у цій жорстокій війні переважає кількість днів, протягом яких триває повномасштабна війна проти нашої країни.

Донецький обласний дитячо-молодіжний центр запросив всіх бажаючих долучитись до меморіальної акції «Голоси вбитих дітей». В цей день українці вшановували безневинних жертв цієї жорстокої і кривавої війни.

На дитячому майданчику бібліотечні працівники Христинівської громади разом з завідувачкою Гірницької міської бібліотеки Донецької області Валентиною Смірновою, яка зараз проживає в нашому місті і працює онлайн, провели цей скорботний захід. Діти із білими голубами і маленькими дзвіночками віддали шану тим українським дітям, чиє життя обірвали рашисти.

Голуби символізують душі українських дітей, які загинули від рук російських окупантів, а звук дзвіночків – це голоси маленьких українок і українців, які вічно звучатимуть в наших серцях. Маленькі христинівчани радіють сонцю, літу і квітам. Поряд з ними – їх турботливі мами. І не віриться, що Україна щодня відчуває на своїй землі всю палітру війни: бомбардування, вибухи, обстріли, руйнування, поранення і смерть.

Вшановували наших ангелочків в усіх селах нашої громади. Долучилися до цього і бібліотечні працівники. Із свічками вони вклонялися пам’яті маленьких наших співвітчизників в Осітнянській, Великосевастянівській, Углуватській, Вербуватській, Верхняцькій, Заячківській та інших сільських бібліотеках.

Ми пам’ятаємо маленьких українців, які стали жертвами цієї війни.

Пробачте, що не вберегли вас, діти України. Наші воїни помстяться за вас, за наш народ, за нашу землю. 

Україна обов’язково переможе!




Немає коментарів:

Дописати коментар