пʼятниця, 30 червня 2023 р.

Там острів Зміїний, закладений як міна

30 червня 2022 року російські війська покидають захоплений український острів Зміїний, зазнавши великих втрат у живій силі і техніці. 

Від кадрів, коли наші захисники встановлюють синьо-жовтий стяг на острові Зміїний, в українців і досі навертаються сльози. Після чотирьох місяців окупації – минулого літа – Україна повернула собі своє. 

А розпочалася ця історія на світанку першого дня повномасштабного вторгнення – 24 лютого. Тоді нашим захисникам запропонували здатись. Фраза-відповідь «русскому кораблю» розлетілася світом, як символ нескореності й сміливості українського народу і його Збройних Сил. З неї й почалась боротьба за Зміїний, який росіяни утримували фактично чотири місяці...



   Про історію боротьби і звільнення острова, про мужність воїнів і філігранність пострілів наших ЗСУ, які з кінця квітня починають систематично трощити ворожу техніку, згадували відвідувачі центральної бібліотеки під час інтернет-години «Річниця звільнення острова Зміїного: історія мужності і боротьби». Адже його звільнення – це не жест «доброї волі» рф, а заслуга наших військових. Це перемога, яка надихає. Це – крок до нашої остаточної Перемоги над ворогом. Все буде Україна!

   

Немає коментарів:

Дописати коментар