вівторок, 6 червня 2023 р.

Пишний букет книг для вас, шановні читачі



В умовах дефіциту прогулянок, поїздок, гострої нестачі спокою можемо порадити пошукати все це у книжках. Ми спеціально зібрали на нашій бібліотечній виставці та на віртуальній поличці книжки із польовими квітами у назві. Ця проза стане для вас цілющим ковтком свободи, нагадає про запаморочливі аромати різнотрав’я, підбадьорить і додасть сил протриматися до часу, коли гуляти в лісах і парках знову будемо, не лякаючись звуків сирен.


Зеля Холмс «Польові квіти»

Історія головної героїні, що поринула з головою в розбудову власного бізнесу. Читається легко. Навіть сама подача тексту зі швидкою зміною подій заслуговує на увагу. Загалом описується наше повсякденне життя і ті проблеми, які ми всі зустрічаємо. На жаль, не завжди вистачає сили подивитися на нашу проблему відкрито, а ще складніше ухвалити якесь рішення та почати щось робити. Звичайно, простіше скаржитися всім довкола, вимагаючи розуміння, співчуття, чого там ще... При невеликому обсязі книга досить змістовна та охоплює цілий пласт сучасного життя.


Оксана Забужко «Планета Полин»

Всі книги Оксани Забужко в тій чи іншій мірі зачіпають важливі соціально-політичні питання країни вцілому і життя кожного конкретного індивідуума конкретно. Прочитати книгу Оксани Забужко – значить отримати першокласну інтелектуальну літературу. Дехто підходить до її книг з острахом, боячись складності теми і тексту. Дарма.

«Планета Полин» це збірка, до якої увійшли найважливіші есе Забужко за останні 20 років. Кожна історія – захоплива, і кожна спонукає прочитати про тих, хто фігурує в творі. Є одне але...Читати цю книгу, якщо не знаєш контексту, в якому жили і творили її герої, не слід. Якщо ж потенційний читач має уявлення про політичну та соціальну історію ХХ століття, особливо про його тоталітарний та авторитарний треш – книга читатиметься на одному диханні. Письменниця відкриває нові імена і ділиться роздумами про імена легендарні– від Плюща до Бродського. Серед них – Григір Тютюнник, Юрій Покальчук, Катерина Білокур, Софія Яблонська, Соломія Павличко. Написано майстерно, з притаманною Забужко елегантністю. Книга варта того, щоб її прочитати.

Квітка Налада «Кульбаба»

Кожна людина бодай раз зазнавала дежавю стану, за якого ми почуваємося так, начебто вже опинялися в певній ситуації або ж добре знаємо особу, хоча в цьому житті не могли з нею перетинатися. Примарно впізнавані запахи, звуки, предмети й обставини часом поєднують нас із далекими епохами і людьми, долі яких невловно переплітаються з нашою теперішністю, немов чудернацькі квіти на дерев’яних кубиках геніального майстра, що їх хоч яким боком поверни, а вони однак утворять цілісний і довершений візерунок.

Цей неймовірно поетичний текст пронизує візія кульбаби як образ різних етапів земного життя і тієї пам’яті, яку зберігає кожна душа.

Сара Джіо «Фіалка в березні»

Ця книга просто створена для вечорів, проведених під квітучою вишнею, з запашним м’ятним чаєм. Атмосферна, спокійна книга, і водночас – романтична і таємнича. А які описи краєвидів мальовничого острова Бейнбридж, його заходів сонця, піщаних пляжів, будиночків, закутків, саду з польовими квітами... Саме ці описи дають той самий колорит усамітненого життя. Емілі Вілсон пережила розлучення та письменницьку кризу. Після свого останнього бестселеру дівчина не може вичавити з себе жодного достойного сюжету, тож сподівається, що за межами мегаполісу зуміє опанувати свої думки й почуття. Однак життя на березі океану вже не таке безтурботне, як здавалося їй в дитинстві, коли приїздила до двоюрідної бабусі Бі на канікули. Занурення в таємниці сім’ї – спроба і книгу написати і від розлучення відволіктись.

Тож варто читати однозначно.


Немає коментарів:

Дописати коментар