понеділок, 12 червня 2023 р.

Запрошуємо на зустріч з майстринею слова


 У книгах Людмилі Охріменко, у якому б жанрі вони не були написані, завжди домінують вміло закручена інтрига, динамічний сюжет, психологізм, яскраво та майстерно виписані герої.

Людмила Охріменко народилася в козацькому краї Було це 11 жовтня 1961 року у місті Синельникові Дніпропетровської області. Батьки переїхали до Криму, де тривалий час жила і вона. Поправи та бізнес чоловіка змусили переїхати до Харкова. 2014 рік змінив життя України та її особисте. Зайнялася волонтерством та активним літературним трудом. Жіночі романи авторства пані Людмилі легко знаходили читача. Але згодом взялася за написання творів на воєнну тематику. Торік саме у цій номінації міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» її роман «Оскар» визнали найкращим. 

 Майже все дитинство вона часто бувала у бабусі Марії Шовкун. яка життя вона прожила у селі, була малописьменною. Але напам'ять знала Шевченкову «Катерину», читала її малій онуці. А ще носила її на собі до церкви. Для пані Людмилі знакова людина. Бо це вона зробила її українкою. Понад 40 років не спілкувалася українською, не писала і не читала. В 2014-му усвідомила, що вона таки українка, завдяки бабусі легко згадала мову, культуру, фольклор і звичаї.

    Має три вищі гуманітарні освіти. Одна з них – Ленінградський інститут культури. Завдяки їй розуміємо, що українське коріння вище за місце освіти і проживання

    Волонтерка за покликом душі.  Після 16 березня 2014 року, коли відбувся псевдореферендум у Криму, вона ухвалила для себе таке рішення: згадую рідну мову і починаю спілкуватися, розмовляти й у побуті, і публічно тільки нею, читаю та пишу — теж. Було нелегко у російськомовному Харкові, на неї часто звертали увагу. Зрозуміла, що уособлює всю Україну та все українство для таких людей. Коли відбулися перший, другий Майдані, взялася волонтерити. Дехто з друзів 2014 року дотримувався ще принципу «яка різниця», якою мовою розмовляти. Але після минулорічного 24 лютого таки перейшли на українську. .   

    З 2014 року їздила з гуманітарними місіями в Луганську та Донецьку області для допомоги добровільним формуванням та підрозділам ЗСУ. Писати почала ще в дитинстві, але вважала свою творчість аматорством. Війна та окупація рідного Криму стали штовхачем для активної творчості та публікацій. Вважає, що українці не вчать рідної мови, вони її згадують!

      Твори, що вийшли з-під пера цієї талановитої письменниці:

     «Пригоди дорослого Буратіні жіночої статті», роман 2018 рік, Київ, видавництво «Діпа»;

     «Пригоди мухи в окропі на окупованій території», роман 2018, Київ, видавництво «Діпа»;

      Оповідання «Заїда» у збірці інклюзивних оповідань «Terra інклюзія 2018», Київ, видавничий центр «12», 2018 рік;

     «Волонтерські історії», збірка оповідань у співавторстві з Михайлом Кащавцевим, Харків, 2019 рік, видавництво Іванченка І.С.;

     «Легка поведінка», роман, 2020 рік , Житомир, видавництво О.О.Євенок

     «Оскар» роман, 2021 рік, Житомир, видавництво О.О.Євенок.

Фіналістка на отримання премії у конкурсі «Коронація слова» у номінації «Інклюзивна література» 2018 рік

Спеціальна відзнака за найкращий роман з воєнної тематики Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» у 2021 році.  

     21 червня письменниця та волонтерка Людмила Леонідівна Охріменко буде гостем нашої бібліотеки. Вона розповість про свою літературну творчість, презентує свою книгу "Оскар".

 Тож запрошуємо всіх шанувальників її творчості, всіх волонтерів та патріотів України на зустріч із письменницею, яка відбудеться у читальній залі центральної бібліотеки о 9 годині. Бажаючі  зможуть придбати книги талановитої письменниці. Кошти з продажі книг підуть на потреби ЗСУ.

   Все буде Україна!


Немає коментарів:

Дописати коментар