пʼятниця, 24 лютого 2023 р.

Нескорена душа України

Леся Українка... Це ніжне і дзвінке ім'я належить до найвеличніших імен нашого народу. Псевдонім Лариси Петрівни Косач твердо і назавжди зафіксований у пам'яті і свідомості кожного українця, і не тільки українця. Леся належить усім, бо її творчість зіткана з різноголосся світової культури. Горде і дзвінке її ім'я в серцях мільйонів людей відгукується не тільки рядками «Лісової пісні» чи «Слово, чому ти не твердая криця?», але й палкою любов'ю до великої поетеси, гордістю за свій народ, що виплекав її.

Прогресивне людство відзначає 152-у річницю з дня народження великої дочки України. В центральній бібліотеці організовано книжкову виставку «Безсмертна дочка Прометея». Біля неї проведено поетичну годину «До тебе, Україно, струна моя перша озветься». Звучали вірші Лесі і про Лесю, розповідь про її долю, творчість, кохання. За кожним рядком її творів – думки про Україну, про її минуле і майбутнє.

На світі не було такої жінки, яка б в своєму серці поєднала таку мужність, таку геніальність, такий вогонь і розум, таку пристрасну любов і таку відданість народу і Україні. ЇЇ життя – взірець для нас і наших нащадків..




Немає коментарів:

Дописати коментар