середа, 15 лютого 2023 р.

Гарна традиція із щирими почуттями

   Книга – один з найцінніших винаходів людства. Вона зберігає надбання з усіх галузей знань. Книга сіє правду, вчить добру, дає відповіді на питання, в книзі можна знайти пораду, рецепти, з нею можна помріяти, познайомитись з різними звичаями, народами, країнами. Можна вивчити іноземну мову, досконало знати свою, рідну... Тих, хто ставить Інтернет на перше місце, хочу запитати: «А всі відомості у всесвітній мережі не з книг?»...

14 лютого – День св.Валентина, день всіх закоханих. Але не «валентинками» одними прикрашений цей день. Уже вкотре світова спільнота разом із шанувальниками друкованого слова відмічають день дарування книг. Це гарне свято, адже книги, як почуття – даруєш комусь, а тепло на душі стає тобі.

Сьогодні наші слова вдячності тим, хто подарував книги в бібліотеки громади. Письменник Богдан Кушнір подарував свої книги в Кузьминогребельську і центральну бібліотеки Івангородська бібліотека-філія отримала книги від поета Івана Ільковича Рябого, письменника Бориса Пономаренка, які доставив Сич Володимир Феодосійович. За прикладом земляків-майстрів слова допомогла поповнити фонд бібліотеки Грицай Алла Володимирівна.

Люблять книгу і в селі Велика Севастянівка. Купують, читають та дарують їх в сільські книгозбірні. Серед дарувальників Котик А.І., Сивак І.Д., Радіонова І.Ф.

Люди пам'ятають Василя Стригуна, його вірші, його пісні, його виступи. В 2019 році небайдужі шанувальники його таланту видали книгу з творами талановитого земляка «Їхав козак з Січі». Цю книгу в Розсішську бібліотеку на згадку про Василя Максимовича подарувала Раїса Стригун. принесли в цю установу книги жителі села: Кузьменко Наталія Миколаївна, Піддубняк Лариса Іванівна та четвертокласниця Марія Дехтярук.

Кожна бібліотека громади має своїх щедрих дарувальників. Це Галак Оксана Сергіївна З Осітної, Двірник Світлана Петрівна з Шукайводи.

І, звичайно ж, має своїх дарувальників і центральна бібліотека. Подружжя Ярослави Михайлівни і Петра Івановича Горохівських плідно працюють по вивченню історії нашого краю. Результатом цієї праці є книги і статті, які вони дарують в бібліотеку. Багато наших користувачів приносять свої, уже прочитані, але такі, що взяли їх за душу, книги. Адже книги в бібліотеці стають мандрівницями, мандрують від читача до читача, даруючи їм радість пізнання. Постійно приносять нам книги Безсмертний Олександр Іванович, Лісовенко Наталя Григорівна, Міщенко Богдан Володимирович, Березовська Ніна Леонідівна, Коцюбинська Ніна Михайлівна, Мучинська Людмила Петрівна, Бирко Галина Миколаївна, Тимошенко Олександр Леонідович та багато інших.

Добрі справи робити завжди приємно. Тож нехай традиція дарувати книги в бібліотеку живе і надалі. І не тільки в цей день.



Немає коментарів:

Дописати коментар