понеділок, 20 лютого 2023 р.

Небесна Сотня живе в наших серцях



          Незалежність – слово тихе, а громом гримить із сивих століть і пробиває тюремні мури. Не одне покоління кращих синів і дочок беззавітно клали своє життя до ніг неньки-України, заради її волі і свободи.

Сьогодні Україна вшановує цвіт нашого народу, славних синів і дочок, які у розквіті сил віддали свою молодість і найдорожче – життя за щасливе майбутнє народу під час Революції Гідності.

Ми в скорботі схилимо низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час ХХІ століття. Майдан мав бути мирним, вимоги протестувальників – прогресивними, віра в світле європейське майбутнє України – сильною. Вони не думали про смерть, вони її не чекали. Силою обставин вони опинились на передовій, де вирішувалось майбутнє України. Саме за нього вони віддали своє життя. Дев’ять років минає з того трагічного і героїчного часу...

Кожен із Небесної Сотні, як і ми з вами, мали сім'ю, батьків, друзів, захоплення і мрії... Але за покликом душі вони вийшли на Майдан заради вільної, демократичної і чесної України.

Про них, справжніх патріотів України, написані книги, статті, вірші, створено фільми. Саме такий матеріал зібрано на книжковій виставці-реквієм «Лицарі Небесної Сотні». Ця книжкова виставка була розгорнута і під час зібрання в місті, присвяченого вшануванню героїв Небесної Сотні. Ведуча, директор центральної бібліотеки Раїса Шумовська розповіла присутнім про криваві події в Києві дев’ять років тому та провела паралель між подвигом українців на Майдані та в майже річній російсько-українській війні. Вистояли тоді, переможемо зараз!

Після виступу міського голови Миколи Наконечного та покладання квітів до пам’ятного знаку борцям за волю та незалежність України, присутні ознайомились з матеріалами виставки.





Герої Небесної Сотні увійшли в історію нашого народу як символ волі, незламності, вірності своїм ідеалам. Ми, українці, їх завжди пам’ятатимемо!

Спасибі серцем і душею,
Я щиро це і палко говорю!
Як крикнуть: «Слава Україні!»
«Навіки слава!» – я завжди скажу!

Немає коментарів:

Дописати коментар